Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ISIS πίσω από το νέο μακελειό στη Βαγδάτη

Η ISIS πίσω από το νέο μακελειό στη Βαγδάτη

Οι τζιχαντιστές της ISIS ανέλαβαν την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στο προάστιο Σαντρ της Βαγδάτης, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 76 άτομα. Η οργάνωση ανέφερε πως στόχος της επίθεσης ήταν η σιιτική κοινότητα της περιοχής. Οι τραυματίες από την επίθεση ανέρχονται περίπου σε 200. Καταδικάζει την επίθεση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του.

Οι τζιχαντιστές της ISIS ανέλαβαν την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στο προάστιο Σαντρ της Βαγδάτης, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 76 άτομα.

Η οργάνωση ανέφερε πως στόχος της επίθεσης ήταν η σιιτική κοινότητα της περιοχής. Η ανάληψη της ευθύνης έγινε με ανάρτηση στο Διαδίκτυο.

Οι τραυματίες από την επίθεση ανέρχονται περίπου σε 200.

Η επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε αγορά γεμάτη κόσμο στο Σαντρ, σιιτικό προάστια βορειοανατολικά του κέντρου της ιρακινής πρωτεύουσας, όταν εξερράγη φορτηγό-ψυγείο παγιδευμένο με εκρητικά.

Η αγορά είναι μία από τις βασικότερες για ολόκληρη την ιρακινή πρωτεύουσα και η κίνηση είναι μεγάλη ιδαίτερα το πρωί της Πέμπτης.

Καταδικάζει η Αθήνα, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της

Με ανακοίνωσή που εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, η Αθήνα καταδικάζει την επίθεση και εφράζει τον αποτροπιασμό της και τη βαθύτατη θλίψη της.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη σημερινή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους κατά αθώων πολιτών στη Βαγδάτη» αναφέρει το ΥΠΕΞ, συμπληρώνοντας πως «εκφράζουμε τον αποτροπιασμό, τη βαθύτατη θλίψη μας και τα συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, στην Κυβέρνηση και στο φίλο ιρακινό λαό που δοκιμάζεται τόσο σκληρά».

«Η Ελλάδα, προασπιζόμενη την ανθρώπινη ζωή ως το υπέρτατο αγαθό, θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του Ιράκ και όλων των χωρών της ευρύτερης περιοχής που υποφέρουν από την τρομοκρατία» καταλήγει το ΥΠΕΞ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024