Audi: Αυτονομία μεγαλύτερη των 500 χιλιομέτρων με μπαταρίες από LG και Samsung
Οι νέοι συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας που θα προμηθεύεται η Audi από τις LG και Samsung υπόσχονται να προσφέρουν αυτονομία μεγαλύτερη των 500 χιλιομέτρων στα οχήματα ελευθέρου χρόνου της γερμανικής φίρμας.
Καθοριστική για την παρουσία των ηλεκτρικών οχημάτων στην γκάμα της Audi αναμένεται να είναι η εξέλιξη νέων μπαταριών από την LG και την Samsung, η παραγωγή των οποίων θα γίνεται σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Οι νέοι συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας υπόσχονται αυτονομία μεγαλύτερη των 500 χιλιομέτρων ακόμα και όταν μιλάμε για την κατηγορία αυτοκινήτων, όπως αυτή των οχημάτων ελευθέρου χρόνου.
“Σε συνεργασία με την LG και την Samsung φέρνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση την παραγωγή των πιο προηγμένων συσσωρευτών ηλεκτρικής ενέργειας, ενισχύοντας τη βιομηχανική παραγωγή της Ευρώπης με μια τεχνολογία «κλειδί». Αυτό θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε τεχνολογικές λύσεις που θα κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ακόμα πιο ελκυστικά στους πελάτες μας”, δήλωσε ο B. Martens, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi AG και επικεφαλής του τμήματος παραγωγής.
“Με το πρώτο μας αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV θα συνδυάσουμε ένα μηδενικών ρύπων σύστημα κίνησης με την οδηγική ευχαρίστηση. Θα ενσωματώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους επαναστατικούς συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας που εξελίχθηκαν από την LG και την Samsung στην αρχιτεκτονική των οχημάτων μας, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό πακέτο που θα συνδυάζει τη δυναμική και την εκτεταμένη αυτονομία”, πρόσθεσε ο U. Hackenberg, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi και επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης.
auto.in.gr
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (21/4): Δράση με Παναθηναϊκό στη Euroleague και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Undeclared Work in Greece Remains Above EU Average
- Κέντρικ Ναν για Βεζένκοφ: «Παίρνει βοήθεια απ’ τους πορτοκαλί…» (pic)
- Μετρό: Οι 5 σταθμοί που θα κλείνουν από σήμερα νωρίτερα λόγω έργων – Πώς θα εξυπηρετηθούν οι επιβάτες
- ΗΠΑ: Βετεράνοι του αμερικανικού στρατού διαδηλώνουν ενάντια στον πόλεμο στο Ιράν – Πάνω από 60 συλλήψεις
- Αντετοκούνμπο: «Φέτος ήταν από τις πιο δύσκολες της καριέρας μου, θα αναγεννηθώ»
- Ο άνδρας πίσω από τη νέα εμμονή της μόδας με τα παπούτσια Saint Laurent
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Μπαίνει στα εργοστάσια και δημιουργεί νέα δεδομένα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442