Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμφωνία 48ωρης εκεχειρίας σε τρεις πόλεις στη Συρία

Συμφωνία 48ωρης εκεχειρίας σε τρεις πόλεις στη Συρία

Σύροι αντάρτες, στρατός και Χεζμπολάχ συμφώνησαν σε 48ωρη κατάπαυση του πυρός σε τρεις πόλεις -το Ζαμπαντάνι και δύο σιιτικές πόλεις στην επαρχία Ιντλίμπ- για την απομάκρυνση, μεταξύ άλλων, ορισμένων κατοίκων.

Σύροι αντάρτες, στρατός και Χεζμπολάχ συμφώνησαν σε 48ωρη κατάπαυση του πυρός σε τρεις πόλεις -το Ζαμπαντάνι και δύο σιιτικές πόλεις στην επαρχία Ιντλίμπ- για την απομάκρυνση, μεταξύ άλλων, ορισμένων κατοίκων.

Βάσει της συμφωνίας η κατάπαυση του πυρός τηρείται από τις 06:00 (ώρα Αθήνας) της Τρίτης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντίπαλων πλευρών θα συνεχιστούν πάνω σε άλλα ζητήματα, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Η ανταρτική οργάνωση της Συρίας Άχραρ αλ Σαμ, σύμμαχος της οργάνωσης Αλ Νόσρα, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ηγείται των διαπραγματεύσεων από την πλευρά των ανταρτών.

Η κατάπαυση του πυρός θα τηρηθεί επίσης στις σιιτικές πόλεις Κεφράγια και Φούα στην επαρχία Ιντλίμπ, οι οποίες υφίστανται επίθεση από συμμαχία ισλαμιστών ενόπλων, που είναι γνωστή ως ο «Στρατός της Φάταχ», στην οποία περιλαμβάνεται η Άχραρ αλ Σαμ.

Πηγή, που είναι ενήμερη για τις διαπραγματεύσεις και πρόσκειται στην Δαμασκό, σημείωσε ότι οι συνομιλίες γίνονται από την πλευρά της κυβέρνησης μέσω ενός μεσολαβητή και διευκρίνισε ότι κατά την κατάπαυση του πυρός «θα απομακρυνθούν ορισμένοι (άνθρωποι) που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και θα συζητηθούν επίσης τα περαιτέρω βήματα».

Την είδηση αυτή για την κατάπαυση του πυρός επιβεβαίωσε από την πλευρά του και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και διευκρίνισε ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν για το ζήτημα της απομάκρυνσης των μαχητών από την Ζαμπαντάνι και την αποστολή βοήθειας σε τρόφιμα στην Κεφράγια και την Φούα, χιλιάδες κάτοικοι των οποίων τελούν υπό πολιορκία από τους αντάρτες. Ορισμένοι ένοπλοι αρνούνται να εγκαταλείψουν την Ζαμπαντάνι.

Η Άχραρ αλ Σαμ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι έχει συνομιλίες με μια ιρανική αντιπροσωπεία για την πόλη Ζαμπαντάνι, όπου ο συριακός στρατός και η Χεζμπολάχ πολεμούν τους αντάρτες για εβδομάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024