Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στο Cine Μελίνα

To Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στο Cine Μελίνα

Το Cine Μελίνα αγαπάει την ταινία μικρού μήκους. Στις 12 Αυγούστου, ο δημοτικός κινηματογράφος της Δραπετσώνας, θα πραγματοποιήσει ένα αφιέρωμα στους νέους Έλληνες κινηματογραφιστές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 7 ταινίες μικρού μήκους βραβευμένες στο Φεστιβάλ της Δράμας που προσεγγίζουν με διεισδυτική ματιά την Ελλάδα της κρίσης: «Γεννήτρια», «Red Hulk», «Αντιπαροχή», «Ο Χριστός σταμάτησε στου Γκύζη», «Τσέλσι […]

Το Cine Μελίνα αγαπάει την ταινία μικρού μήκους. Στις 12 Αυγούστου, ο δημοτικός κινηματογράφος της Δραπετσώνας, θα πραγματοποιήσει ένα αφιέρωμα στους νέους Έλληνες κινηματογραφιστές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 7 ταινίες μικρού μήκους βραβευμένες στο Φεστιβάλ της Δράμας που προσεγγίζουν με διεισδυτική ματιά την Ελλάδα της κρίσης: «Γεννήτρια», «Red Hulk», «Αντιπαροχή», «Ο Χριστός σταμάτησε στου Γκύζη», «Τσέλσι – Μπαρτσελόνα», «Dinner for few», «Debtfools».

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ

«Γεννήτρια» της Νικολέτας Λεούση

Ο Σάββας είναι ένας πενηνταπεντάχρονος πατέρας που βλέπει ό,τι έχτιζε όλη του τη ζωή να γκρεμίζεται. Ο κόσμος γύρω από το μαγαζί του αλλάζει διαρκώς. Πώς έφτασε ως εδώ; Τι μπορεί να κάνει τώρα; Τη μέρα που η Αθηνά φλέγεται από διαδηλώσεις και συγκρούσεις, ο Σάββας αποφασίζει να δράσει δείχνοντας την ανάγκη του για μια νέα πιο καθαρή αρχή.

Η Νικολέτα Λεούση σπούδασε στην ΑΚΜΗ και πρόσφατα αποφοίτησε από ένα μεταπτυχιακό στην Αγγλία με θέμα τις ταινίες μυθοπλασίας.

Σκηνοθεσία: Νικολέτα Λεούση / Παραγωγή: ΕΡΤ, Marni Films / Σενάριο: Γιώργος Τελτζίδης / Πρωταγωνιστούν: Μανώλης Μαυροματάκης. Ιωάννα Τσιριγγούλη, Κώστας Ξυκομηνός, Μιχάλης Οικονόμου, Ρομάννα Λόμπατς, Λίλα Μπακλέση

«Red Hulk» της Ασημίνας Προέδρου

Ο Γιώργος μένει μόνος στην Αθήνα… Υποτίθεται σπουδάζει, αναγκάζεται να δουλεύει… Του λείπουν νόημα, αυτοπεποίθηση, ταυτότητα, αποδοχή… Γεμίζει το κενό ως «Red Hulk», όπως είναι γνωστός στο σύνδεσμο οπαδών της ομάδας του… Ώσπου η εμπλοκή του σ’ ένα επεισόδιο ρατσιστικής βίας φέρνει μπροστά του νέα αδιέξοδα, διλήμματα και επιλογές…

Η Ασημίνα Προέδρου γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Παράλληλα με τις σπουδές της, από το 2006 έως σήμερα, εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος σε λογιστήριο εταιρίας. Η ταινία «Red Hulk» είναι η πτυχιακή της ταινία.

Σκηνοθεσία: Ασημίνα Προέδρου / Σενάριο: Ασημίνα Προέδρου / Διάλογοι: Ασημίνα Προέδρου, / Ηθοποιοί: Φρίξος Προέδρου, Νέστορας Φανάρας, Χρήστος Κοντογεώργης, Δημήτρης Τζουμάκης, Ελισσαίος Βλάχος, Ντομένικα Ρέγκου, Συμεών Τσακίρης, Στέλιος Ξανθουδάκης, Μάνος Στεφανάκης, Θεοφύλακτος Αργυρού

«Αντιπαροχή» της Νάνσυ Σπετσιώτη

Ο Βασίλης θέλει να δώσει αντιπαροχή το παλιό σπίτι της μητέρας του ώστε να γλιτώσει από την κατάσχεση το διαμέρισμά του. Η ταινία καταπιάνεται με την ιστορία ενός άντρα στην Ελλάδα της κρίσης που έζησε κι αυτός μέσα στη φούσκα, μέχρι που έσπασε. Δεν εκμεταλλεύτηκε ανθρώπους και καταστάσεις, μόνο ανοίχθηκε παραπάνω απ’ ό, τι μπορούσε και τώρα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα ήδη υπάρχοντα.

Η Νάνσυ Σπετσιώτη γεννήθηκε το 1981. Αποφοίτησε από τη Σχολή Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με τη σκηνοθεσία ασχολείται με τη συγγραφή σεναρίων και θεατρικών έργων για τα οποία έχει αποσπάσει βραβεία.

Σκηνοθεσία: Nάνσυ Σπετσιώτη/ Σενάριο: Σωτήρης Τσέλλος / Ηθοποιοί: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Έρση Μαλικένζου, Μαρία Τσιμά, Μελέτης Γεωργιάδης, Γιάννης Αναστασάκης. Μουσική: Μάριος Στροφαλης. Παραγωγός : Δημήτρης Νάκος

«Ο Χριστός Σταμάτησε στου Γκύζη» της Αμέρισσας Μπάστα

«Ο Χριστός σταμάτησε στου Γκύζη» είναι μια ταινία μικρού μήκους που επιχειρεί να σκιαγραφήσει κάποιες όψεις της κρίσης που βιώνουμε σήμερα. Μια οικογένεια χάνει την περιουσία της λόγω οικονομικών χρεών. Η πρώτη αυτή απώλεια μοιραία οδηγεί και σε άλλες απώλειες, όπως αυτές της αξιοπρέπειας, του σεβασμού, της αγάπης, της ελπίδας. Η δεδομένη μέχρι πρότινος ασφάλεια και η οικογενειακή ενότητα κλονίζεται και το κάθε μέλος της οικογένειας παλεύει να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα. Μέσα από τα μάτια της μικρής κόρης μιας οικογένειας στην Αθήνα της κρίσης, παρακολουθούμε την πτώση τους αλλά και την προσπάθειά τους να συνεχίσουν να ζουν και να ελπίζουν.

H Αμέρισσα Μπάστα έχει σπουδάσει Επικοινωνία, ΜΜΕ και Πολιτιστική Διαχείριση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ζει στην Αθήνα και έχει εργαστεί στο χώρο των ΜΜΕ, της διαφήμισης και των εκδόσεων. Αγαπάει τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και τα ταξίδια. Η ταινία «Ο Χριστός σταμάτησε στου Γκύζη» είναι η δεύτερη μικρού μήκους ταινία της.

Σκηνοθεσία: Αμέρισσα Μπάστα / Σενάριο: Δημήτρης Νάκος-Λευτέρης Πανούσης (Βασισμένο στο ομότιτλο διήγημα του Λευτέρη Πανούση / Ηθοποιοί: Άκης Σακελλαρίου, Ράνια Οικονομίδου, Αθηνά Μαξίμου, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Σωτηρία Χοντζάκη.

«Τσέλσι – Μπαρτσελόνα» του Αλέξανδρου Χαντζή

Τετάρτη, 6 Μαΐου 2009. Ο Ανδρέας, τραπεζικός υπάλληλος, θα παρακολουθήσει το ματς στην τηλεόραση με τον συνάδελφό του Μάριο. Ποιος θα κερδίσει τελικά;

Ο Αλέξανδρος Χαντζής γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1985. Σπουδάζει στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού «Καλειδοσκόπιο».Το 2007 δούλεψε ως βοηθός σκηνοθέτη στην performance «Η Τελευταία Εμφάνιση της Πυθίας» του Ρένου Χαραλαμπίδη και συν-σκηνοθέτησε με τον Γιάννη Γουλέ την θεατρική παράσταση «Έλληνας Είμαι και Φαίνομαι, Remix», σε κείμενο του τελευταίου. Το 2004 σκηνοθέτησε την μικρού μήκους ταινία «Πληγή Από Κάτω» και το 2007 το μεγάλου μήκους ντοκυμαντέρ «Σαν μια μπόρα», σε σενάρια του ίδιου. Δούλεψε στις ταινίες «Αγνά Νιάτα» του Έκτορα Λυγίζου, «Είναι ο Θεός Μάγειρας;» του Στέργιου Νιζύρη, «Η Καρδιά του Κτήνους» του Ρένου Χαραλαμπίδη και «Διόρθωση» του Θάνου Αναστόπουλου.

Θέατρο: Από το 2004 έως το 2006 δούλεψε ως βοηθός σκηνογράφου της Μαγιούς Τρικεριώτη και συνεργάστηκε με το Θέατρο Αμόρε, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, τους θεατρικούς οργανισμούς «Σαλτιμπάγκοι» και «Persona», το Απλό Θέατρο του Αντώνη Αντύπα και το Φεστιβάλ Αθηνών. Το 2007 έκανε τα σκηνικά για μέρος των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ανακατωσάρια» του Δήμου Γρεβενών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής – αυτοσχεδιασμού στο Θέατρο των Αλλαγών με καθηγητή τον Κώστα Φιλίππογλου.

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Αλέξανδρος Χαντζής. Παραγωγοί: Αλέξανδρος Χαντζής και Θάνος Αναστόπουλος. Ηθοποιοί: Μάκης Παπαδημητρίου, Αποστόλης Τότσικας, Βίκυ Παπαδοπούλου, Καλλιόπη Τακάκη.

«Δείπνο για Λίγους» του Νάσου Βακάλη

Μία δεκάλεπτη αλληγορική κοινωνικοπολιτική ταινία κινουμένων σχεδίων που καθρεφτίζει την προσπάθεια του ανθρώπου να επιβιώσει σε μια ιεραρχικά δομημένη κοινωνία. Κατά τη διάρκεια του Δείπνου, το σύστημα λειτουργεί σαν μια καλολαδωμένη μηχανή. Συνεχώς τροφοδοτεί τους λίγους που ανόητα καταναλώνουν όλους τους πόρους, ενώ άλλοι μόλις και καταφέρνουν να μαζέψουν ό,τι λιγοστό πέφτει από το τραπέζι. Αναπόφευκτα, όταν οι πόροι εξαντληθούν όλα οδηγούνται σε μια βίαιη και καταστροφική λύση. Δυστυχώς, το γέννημα αυτής της ριζικής και βαθιάς αλλαγής αποδεικνύεται ότι δεν είναι ένα σημάδι ελπίδας, αλλά η φτυστή εικόνα αυτού που το δημιούργησε.

Ο Νάσος Βακάλης είναι ένας βραβευμένος με EMMY animator και storyboard artist. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε κινούμενο σχέδιο στο California Institute of the Arts στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εχει εργασθεί ως animator, υπεύθυνος σχεδιασμού και κίνησης και storyboarder για τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ (DreamWorks, Warner Bros, Paramount, Universal/Illumination, Sullivan-Bluth κ.α.). Συγχρόνως το 2004 κυκλοφόρησε το comic book «Τήνελλα Καλλίνικε» με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην αρχαιότητα το οποίο μεταφράστηκε σε τρεις γλώσσες. Το 2006 συμμετείχε στην δημιουργία και εκτέλεση της δημοφιλούς κωμικής σειράς ταινιών μικρού μήκους για το διαδίκτυο «Off Mikes», για την οποία βραβεύτηκε με βραβείο ΕΜΜΥ. Στο διάστημα 2007-2008 έγραψε και σκηνοθέτησε 130 επεισόδια κινουμένων σχεδίων για τη διαδικτυακή παραγωγή της Ινδικής εταιρίας Future Thought , «Crime Time» που έφτασε τα 25 εκατομμύρια διαδικτυακές επισκέψεις. Στον Ελληνικό χώρο δραστηριοποιήθηκε μέσω της εταιρίας Time-Lapse Pictures, της οποίας ήταν ιδρυτής και συν-ιδιοκτήτης. Σήμερα, ζει με τη γυναίκα του στο Λος Αντζελες όπου συνεχίζει τη συνεργασία του με τη DreamWorks στις ταινίες «The Bee Movie» του δημοφιλούς κωμικού Τζέρι Σάινφελντ, «Over the Hedge», «Flushed Away» ,«Kung Fu Panda», «Monsters VS Aliens», «Puss in Boots», «TURBO» και άλλες.

«Debtfools» των Φίλιππου Βαρδάκα, Δέσποινας Οικονομοπούλου

Η άφιξη ενός ανυποψίαστου ξένου σε ένα έρημο και χρεωμένο ελληνικό χωριό θα αποτελέσει το έναυσμα ενός φαύλου κύκλου χρέους και χρημάτων.

Ο Φίλιππος Βαρδάκας, γεννημένος στην Αθήνα αλλά μεγαλωμένος στις Βρυξέλλες, σπούδασε ευρωπαϊκές σχέσεις και media στην Αγγλία και μεταπτυχιακό σε ντοκιμαντέρ στην Βαρκελώνη, όπου εδρεύει και σήμερα. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με ντοκιμαντέρ κοινωνικού περιεχομένου, ενώ τελευταία πειραματίζεται και με την μυθοπλασία μετά από 2 διαφημιστικά που σκηνοθέτησε με την Δέσποινα Οικονομοπούλου για το Ελληνικό Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας. (Distracted Driversκαι Agressive Drivers). Εχει γυρίσει θεματικά ντοκιμαντέρ για την πολυγλωσσία, την κοινότητα των τσιγγάνων που ζουν αποκλειστικά στην Καταλονία και μια βιντεο-εγκατάσταση για την συμπεριφορά στους δρόμους σε συνδυασμό με τις καθημερινές πρακτικές των ανθρώπων. Φέτος ετοιμάζει με μια Ουρουγουανή σεναριογράφο το πρώτο του έργο μεγάλου μήκους με θέμα την ψυχωση.

Η Δέσποινα Οικονομοπούλου, με σπουδές Διεθνολόγου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, και Master από το Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου πάνω στο Ανεξάρτητο Σινεμά, video και στα Νέα ΜΜΕ ζει στη Βαρκελώνη και ως ανεξάρτητη κινηματογραφίστρια δραστηριοποιείται εντός και εκτός Ελλαδος. Έχει στο ενεργητικό της πειραματικές ταινίες μικρού μήκους, βίντεο εγκαταστάσεις, βίντεο χορού και συμμετοχές ως μοντέρ σε διεθνή ντοκιμαντέρ που πραγματεύονται θέματα όπως η θέση του ανθρώπου στον σύγχρονο κόσμο, η μετανάστευση, η κοινωνική ένταξη αδύναμων κοινωνικά ομάδων, και η προστασία του περιβάλλοντος. Βασικός άξονας της κινηματογραφικής της προσέγγισης είναι η αποτύπωση των ανθρωπίνων συναισθημάτων και κοινωνικωπολιτικών προβληματικών.Το τελευταίο καιρό προετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για το νερό.

Σκηνοθεσία: Φίλιππος Βαρδάκας, Δέσποινα Οικονομοπούλου / Σενάριο: Δέσποινα Οικονομοπούλου / Βοηθός Σκηνοθέτη: Θοδωρής Βενιέρης / Διευθυντής Φωτογραφίας: Αντόνιο Μπεχεράνο / Μοντάζ: Φίλιππος Βαρδάκας, Δέσποινα Οικονομοπούλου / Ηχος: Γιώργος Παπακοσμόπουλος, Αλία Σέιφερ /
Sound Design: Μανόλο Ντομίνγκεζ / Μουσική: Στέλιος Βαμβακάρης / Σκηνογραφία: Κική Μήλιου / Μακιγιάζ: Ελεάνα Αντωνίου / Παραγωγή: Τατιάνα Κουμούτση, Διόνι Σωτηροπούλου / Παίζουν: Μανώλης Μαυροματάκης, Άντριαν Φρίλινγκ, Ευθύμιος Γουργουρής, Δημητρής Βέλλιος

TO CINE ΜΕΛΙΝΑ ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

Θυμίζουμε πως ο Δημοτικός Κινηματογράφος Cine Μελίνα της Δραπετσώνας, μετά από τρία χρόνια εγκατάλειψης, άνοιξε ξανά την Πέμπτη 23 Ιουλίου -και έως τις 27 Σεπτεμβρίου, θα προβάλλει 71 ταινίες.

Η νέα Δημοτική αρχή, με πείσμα και μεράκι, κόντρα στην κρίση και σε άπειρα εμπόδια, κατόρθωσε –έστω και στη μέση του καλοκαιριού – να επιλύσει όλα τα προβλήματα υποδομών και να προσφέρει στους δημότες ένα εξαιρετικό κινηματογραφικό πρόγραμμα για παιδιά, νέους κι ενήλικες.

Σε μια περίοδο που ο πολιτισμός έρχεται σε δεύτερη μοίρα και οι κινηματογράφοι κινδυνεύουν με λουκέτο, ο Δήμος Δραπετσώνας-Κερατσινίου πρωτοτυπεί και κάνει τη διαφορά, στήνοντας ένα θερινό με άποψη και πολλές εκπλήξεις.

Τις Δευτέρες θα προβάλλει ελληνικές και ξένες ταινίες για παιδιά (και για παιδιά κάθε ηλικίας).

Τις Τρίτες ταινίες για νέους (και για ενήλικες που νοιώθουν νέοι).

Τις Τετάρτες σύγχρονα ντοκιμαντέρ με την παρουσία των δημιουργών τους και συζήτηση με το κοινό.

Τις Πέμπτες κλασικά αριστουργήματα από τον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, ταινίες του σύγχρονου διεθνούς κινηματογράφου, καθώς και τρία αφιερώματα στην κωμωδία, το θρίλερ και τον Γούντι Άλεν (έξι ταινίες το κάθε ένα – προβολή δυο ταινιών κάθε μέρα).

Στην κατάρτιση του προγράμματος συνεργάστηκε ο Δημήτρης Σπύρου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

entertainment.in.gr

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024