Tο Βερολίνο φέρεται να εξετάζει «εγγύηση της ΕΕ» στο ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος
Για να παρακάμψει μέτρα για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει το εάν η ΕΕ μπορεί να παράσχει εγγυήσεις στο ΔΝΤ -και έτσι το Ταμείο να πάρει συνεχίσει να παίρνει μέρος στη χρηματοδότηση.
Για να παρακάμψει μέτρα για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει το εάν η ΕΕ μπορεί να παράσχει εγγυήσεις στο ΔΝΤ -και έτσι το Ταμείο να πάρει συνεχίσει να παίρνει μέρος στη χρηματοδότηση.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της η Zeit την Τετάρτη, χωρίς να κατονομάζει τις πηγές της.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η επιδίωξη του Βερολίνου είναι να βρεθεί σχήμα ευρωπαϊκών εγγυήσεων που θα σημαίνουν ότι «εάν η Ελλάδα δεν έχει κεφάλαια, θα επέμβουν οι Ευρωπαίοι και έτσι το ΔΝΤ δεν θα υφίστατο οικονομική ζημιά».
«Ως αντάλλαγμα, το ΔΝΤ δεν θα απαιτούσε πλέον μέτρα για εκτεταμένη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» αναφέρει η εφημερίδα.
Το ΔΝΤ έχει επανειλημμένα θέσει ως όρο για συνέχιση της εμπλοκής του μέτρα για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Κίνηση σαν αυτή που περιγράφει η Zeit θα διασφάλιζε στη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ τήρηση δύο δεσμεύσεών της, αφ’ ενός της συμμετοχής του ΔΝΤ και αφ’ ετέρου της μη διαγραφής ελληνικού χρέους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ – Ιράν: Ποια είναι τα κύρια σημεία διαφωνίας στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου
- Η ΑΕΚ γιόρτασε στα μπουζούκια την κατάκτηση του πρωταθλήματος (vid)
- Το πραγματικό πρόβλημα με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί χρειάζεται βαθιά πολιτική αλλαγή και όχι απλώς κυβερνητική εναλλαγή
- Ασυμπτωματικός και χωρίς καμία ένδειξη ασθένειας ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό
- Οι ομάδες που θα συνθέσουν το ζευγάρι του επόμενου Betsson Super Cup Ελλάδας
- Βύρων Κοτζαμάνης: «Το 2060 οι Ελληνες θα είμαστε όσοι και τη δεκαετία του 1960 αλλά πολύ πιο μεγάλοι σε ηλικία»

