Ποτάμι: Κακή η συμφωνία, αλλά πρέπει να κρατηθούμε στον πυρήνα της Ευρώπης
Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές είναι «χειρότερη από αυτήν που μπορούσε να πετύχει η χώρα πριν δύο ή τρεις μήνες» εκτιμά το Ποτάμι, ωστόσο τονίζει ότι «αυτό που προέχει είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης».
Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές είναι «χειρότερη από αυτήν που μπορούσε να πετύχει η χώρα πριν δύο ή τρεις μήνες» εκτιμά το Ποτάμι, ωστόσο τονίζει ότι «αυτό που προέχει είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης».
Επίσης, καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να εγκαταλείψει τις εφηβικές συμπεριφορές («δεν θέλω, αλλά τι να κάνω;») και να υπερασπιστεί τη συμφωνία που ο ίδιος φέρνει».
Το Ποτάμι τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ότι «η αβεβαιότητα πρέπει επιτέλους να τελειώσει» και κάνει λόγο για «παρασκηνιακές προσπάθειες ξένων αλλά και ντόπιων ‘κύκλων’ που θέλουν να αναβληθεί η συμφωνία και αντί αυτής να υπάρξει δάνειο-γέφυρα μόνο για τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες».
«Έχουμε επίγνωση ότι η αμφιταλάντευση του κ. Τσίπρα όλους αυτούς τους μήνες κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας. Έχουμε επίγνωση ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι ικανή να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Έχουμε επίγνωση ότι τα Μνημόνια αν δεν συνοδευτούν από μεταρρυθμίσεις οδηγούν σε νέα αδιέξοδα. Κυρίως, όμως, έχουμε επίγνωση ότι η χώρα δεν έχει μέλλον εκτός Ευρώπης» τονίζεται, επίσης, στην ίδια ανακοίνωση.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ ξεκίνησαν τις πανελλαδικές την Παρασκευή με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και συνεχίζουν τις εξετάσεις τους την Τετάρτη με μαθήματα Προσανατολισμού
Το κεντρικό θέμα της 'Εκθεσης των Πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛ επικεντρώθηκε στον αθλητισμό, και συγκεκριμένα στο μπάσκετ, αλλά ως φιλοσοφία ζωής, συνεργασίας