
Αποζημίωση στους συγγενείς του θανόντος υπασπιστή του Μ. Χρυσοχοΐδη
Ευθύνη του ελληνικού δημοσίου για το θάνατο του υπασπιστή του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γ. Βασιλάκη, πριγράφεται στην απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, που αναγνώρισε ότι οφείλεται στους συγγενείς του θύματος χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης που ξεπερνά το ποσό των 500.000 ευρώ.
Ευθύνη του ελληνικού δημοσίου για το θάνατο του υπασπιστή του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γ. Βασιλάκη, πριγράφεταιστην απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, που αναγνώρισεότι οφείλεται στους συγγενείς του θύματος χρηματική ικανοποίηση λόγωηθικής βλάβης που ξεπερνά το ποσό των 500.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος του Γ. Βασιλάκη είχε επέλθει τον Ιούνιοτου 2010 από έκρηξη βομβιστικού μηχανισμού τοποθετημένου σεταχυδρομική επιστολή που εστάλη αρχικά στο πολιτικό γραφείο του τότευπουργού και από εκεί στο γραφείο του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Το δικαστήριο δέχθηκε ότι η αλληλογραφία προς την ηγεσία τουυπουργείου αυτού πρέπει όπως προβλέπεται ρητά να υποβάλλεται σε ειδικόέλεγχο από μέσα προηγμένης τεχνολογίας (ακτίνες Χ) ανεξαρτήτωςτης ιδιότητας του κομιστή.
Η παράλειψη ελέγχου της αλληλογραφίας αυτής από ακτίνες Χ RAY συνιστάπαράλειψη οφειλόμενης ενέργειας των αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων καιεάν ο έλεγχος είχε πραγματοποιηθεί θα είχε εντοπιστεί ο μηχανισμός και θα είχε αποτραπεί η πυροδότηση και ο θάνατος του υπασπιστή.
Συγκεκριμένα το δικαστήριο αναγνώρισε υποχρέωση αποζημίωσης από120.000 ευρώ στη σύζυγο και σε καθένα από τα δύο παιδιά του θανόντος,από 80.000 σε κάθε γονέα και από 30.000 εύρω σε κάθε ένα από τα δυοαδέλφια του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Διευκόλυνση πρόσβασης σε παραλίες σε ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες από τον Δήμο Παγγαίου
- Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin το 2010
- ΕΛΑΣ: Ο Αδωνισμός, είναι η πολιτική φιλοσοφία Μητσοτάκη και το τελευταίο καταφύγιό του
- Ποιος είναι ο φορ που θέλει η Λιόν για τη θέση του Γιάρεμτσουκ (vid)
- Παναγιώτης Νέστορας: «Το μόνο που έχω να ρωτήσω είναι γιατί τόσο μίσος, ποιοι είναι πίσω από τους εκτελεστές»
- Επίδειξη μίσους στη Βόρεια Ιρλανδία: Ομοίωμα τζαμιού πυρπολήθηκε έξω από το Μπέλφαστ
- H OpenAI απαντά στην Anthropic με νέο πολυεργαλείο για επιχειρήσεις
- Κωνσταντίνος Αργυρός – Οι «Καμπάνες» του, γίνονται το πρώτο ελληνόφωνο άλμπουμ στα Billboard
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442