Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους και η βασίλισσα Ελισάβετ Β'

Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους και η βασίλισσα Ελισάβετ Β’

Για σχέδιο των τζιχαντιστών να χτυπήσουν στη Βρετανία, βάζοντας στο στόχαστρό τους ακόμα και τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' κάνει λόγο η εφημερίδα Daily Mail. Αστυνομία και Αντιτρομοκρατική δίνουν μάχη με το χρόνο για να αποτρέψουν ένα τέτοιο χτύπημα, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Για σχέδιο των τζιχαντιστών να χτυπήσουν στη Βρετανία, βάζοντας στο στόχαστρό τους ακόμα και τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ κάνει λόγο η εφημερίδα Daily Mail. Αστυνομία και Αντιτρομοκρατική δίνουν μάχη με το χρόνο για να αποτρέψουν ένα τέτοιο χτύπημα, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Κατά το δημοσίευμα, η επίθεση επρόκειτο να γίνει στο Λονδίνο με «όπλο» μια χύτρα ταχύτητας γεμάτη εκρηκτικά, παρόμοια με αυτήν που είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση του μαραθωνίου της Βοστώνης.

Tότε, είχαν χάσει τη ζωή τους τρία άτομα, ενώ πάνω από 250 είχαν τραυματιστεί. Ο δράστης της επίθεσης καταδικάστηκε πρόσφατα σε θάνατο.

Το χτύπημα σχεδιαζόταν για το ερχόμενο Σάββατο στις εκδηλώσεις για το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στις εκδηλώσεις, στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, θα είναι παρών και ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος.

Οι δρόμοι της βρετανικής πρωτεύουσας θα είναι επίσης γεμάτοι κόσμο, από το ύψος του Παλατιού του Μπάκιγχμαμ μέχρι τις όχθες του Τάμεση, στο ύψος της Βουλής των Κοινοτήτων και του Αββαείου του Ουέστμίνιστερ.

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία δέχθηκε τρομοκρατικό χτύπημα στις 7 Ιουλίου 2005 με ταυτόχρονα χτυπήματα σε σταθμούς του μετρό και ένα λεωφορείο. Τότε έχασαν τη ζωή τους 52 άνθρωποι, ενώ οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 700.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024