Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Πανούσης: Η κυβέρνηση βρίθει από στοχαστές και ακτιβιστές

«Η κυβέρνηση βρίθει από στοχαστές, ακτιβιστές και ανθρώπους χωρίς διοικητική πείρα» και οι περισσότεροι εξ αυτών «είχαν ως πρόφαση τη διαπραγμάτευση για να μην κυβερνήσουν» δηλώνει σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Λέει, επίσης, πως εάν οι εκλογές γίνουν Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος. Σχετικά με τα ζητήματα της δημόσιας τάξης, προαναγγέλλει πλήρη αλλαγή των δομών των αστυνομικών μονάδων από τον Σεπτέμβριο.

«Η κυβέρνηση βρίθει από στοχαστές, ακτιβιστές και ανθρώπους χωρίς διοικητική πείρα» και οι περισσότεροι εξ αυτών «είχαν ως πρόφαση τη διαπραγμάτευση για να μην κυβερνήσουν» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Γ.Πανούσης υπογραμμίζει πως η μεγάλη πρόκληση για τον Αλέξη Τσίπρα είναι να παραμείνει ένας «αριστερός πρωθυπουργός» με τη στήριξη σοσιαλιστών και σοσιαλδημοκρατών, εκτιμώντας δε πως κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να είναι ηγέτης για «20 χρόνια».

Αντίθετα, προειδοποιεί, αν ο κ. Τσίπρας «παίξει» με την «άλλη πλευρά» -υπονοώντας την πιο αριστερή πτέρυγα- «θα αναλωθεί και θα καεί πολύ γρήγορα». «Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτοί οι άνθρωποι και τι πρεσβεύουν, λαϊκή δημοκρατία;» διερωτάται.

Ο κ. Πανούσης τάσσεται εκ νέου ενάντια στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, διευκρινίζοντας πως η μόνη περίπτωση να στηρίξει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι αν έχουν τη δυνατότητα να φέρουν μια ριζική αλλαγή στον κομματικό χάρτη της Ελλάδας, αφήνοντας πίσω το παλαιοκομματικό σύστημα. Λέει, μάλιστα, πως εάν οι εκλογές γίνουν Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος.

Παραδέχεται πάντως πως γενικότερα είναι «μοναχικός» στον ΣΥΡΙΖΑ, παρομοιάζοντας τον εαυτό του με «τεχνοκράτη που ήλθε από το εξωτερικό».

Τέλος, σχετικά με τα ζητήματα της δημόσιας τάξης, ο κ. Πανούσης προαναγγέλλει πλήρη αλλαγή των δομών των αστυνομικών μονάδων από τον Σεπτέμβριο.

Εξηγεί ότι στο νέο μοντέλο δεν θα υπάρχουν ΜΑΤ με τη σημερινή τους μορφή, αλλά τρεις μονάδες επέμβασης με διαφορετικά καθήκοντα και ανάλογο εξοπλισμό. Η πρώτη μονάδα θα είναι πρωτίστως διαμεσολαβητική, και θα χειρίζεται, παραδείγματος χάρη, πορείες συνταξιούχων. Αντίθετα, απέναντι σε ένοπλους, θα κινητοποιείται μια άλλη δύναμη άμεσης επέμβασης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024