Η επόμενη ημέρα της συμφωνίας στο μικροσκόπιο του Μαξίμου
Ως καταλύτης για τις πολιτικές εξελίξεις με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη η χώρα στο άμεσο μέλλον κρίνεται η επικείμενη επίτευξη της συμφωνίας με τους θεσμούς και η ψηφοφορία που θα ακολουθήσει στη Βουλή. Με το βλέμμα στους διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας και οι συνεργάτες του στο Μαξίμου έχουν ήδη αρχίσει να επεξεργάζονται σενάρια για την «επόμενη ημέρα».
Ως καταλύτης για τις πολιτικές εξελίξεις με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη η χώρα στο άμεσο μέλλον κρίνεται η επικείμενη επίτευξη της συμφωνίας με τους θεσμούς και η ψηφοφορία που θα ακολουθήσει στη Βουλή.
Με το βλέμμα στους διαφωνούντες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, το Μαξίμου έχει ήδη αρχίσει να επεξεργάζεται σενάρια για την «επόμενη ημέρα».
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ο Αλ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του αντιλαμβάνονται ότι με δεδομένες τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τελούν υπό ιδιότυπη ομηρεία, με κοινοβουλευτικό περιβάλλον θολό, εσωκομματική εκκρεμότητα βασανιστική και επιζήμια, και υπό αυτήν την έννοια αναζητούν τη διέξοδο της επόμενης ημέρας.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν συνομιλητές και συνεργάτες του πρωθυπουργού, η κοινοβουλευτική διαδικασία για την ψήφιση της συμφωνίας θα αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων στο πολιτικό πεδίο.
Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται να έχει προεξοφλήσει τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ εντός Κοινοβουλίου και διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι η πολιτική συμβίωση με τους «δραχμιστές» δεν είναι δυνατόν να παραταθεί. Κατά την κυβέρνηση, ο γόρδιος δεσμός που έχει προκύψει λύνεται μόνο με μια νέα προσφυγή στις κάλπες. Ως πιθανή ημερομηνία των πρόωρων εκλογών θεωρείται η 25η Οκτωβρίου.
Σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές, μεγάλο ζήτημα θα είναι κατά πολλούς η διαχείριση της «συνθηκολόγησης» και η εγκατάλειψη όλων των προεκλογικών δεσμεύσεων από τον Αλ.Τσίπρα. Το σενάριο αυτό περνά μέσα και από μια εσωκομματική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται το συνέδριο του κόμματος τον Σεπτέμβριο.
Κομματικά στελέχη σημειώνουν, ωστόσο, ότι το ερώτημα που ανακύπτει είναι μέχρι τότε η Αριστερή Πλατφόρμα βρίσκεται εντός του ΣΥΡΙΖΑ ή θα έχει εκ των πραγμάτων συντελεστεί η διάσπαση και εν τέλει πραγματοποιηθούν δύο ιδρυτικά συνέδρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σκιάθος: Το σεισμικό παρελθόν προβληματίζει τους σεισμολόγους
- Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποιοι και πώς μπορούν να αμφισβητήσουν το τεκμαρτό εισόδημα
- Ψηφιακή κάρτα εργασίας για 2.000.000 εργαζομένους
- Ο Τζέφρι Έπσταϊν και το «τζαμί» του στο ιδιωτικό νησί της «κολάσεως» στην Καραϊβική
- Έτσι το στρες μπορεί να διαλύσει τη σχέση
- Υπερτουρισμός: Οι πόλεις που «πνίγονται» από τουρίστες – Η θέση της Αθήνας και το μεγάλο δίλημμα
- Big Tech: Γιατί οι επενδυτές εμπιστεύονται περισσότερο την Google από την Meta
- Έληξε η προθεσμία των 60 ημερών για τον πόλεμο στο Ιράν – Ο Λευκός Οίκος σπεύδει για έγκριση του Κογκρέσου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442