Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κορωνάκης: Οι εκλογές δεν είναι όπλο, η εκλογολογία δεν βοηθάει κανέναν

Κορωνάκης: Οι εκλογές δεν είναι όπλο, η εκλογολογία δεν βοηθάει κανέναν

«Η εκλογολογία δεν βοηθάει κανέναν και οι εκλογές δεν είναι όπλο» τονίζει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται είναι «αποφασιστικότητα και ειλικρίνεια για να μπορέσουμε μαζί με τον λαό να χαράξουμε ένα σχέδιο απεμπλοκής από τους εκβιασμούς και τα μνημόνια». Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση δηλώνει ότι «κάναμε ό,τι μπορούσαμε αλλά ηττηθήκαμε».

«Η εκλογολογία δεν βοηθάει κανέναν και οι εκλογές δεν είναι όπλο» τονίζει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται είναι «αποφασιστικότητα και ειλικρίνεια για να μπορέσουμε μαζί με τον λαό να χαράξουμε ένα σχέδιο απεμπλοκής από τους εκβιασμούς και τα μνημόνια».

«Η συμφωνία μπορεί να περάσει από τη Βουλή. Η κοινωνία δεν αμφισβητεί την κυβέρνηση, η αντιπολίτευση δεν θέτει θέμα εμπιστοσύνης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν τη δυνατότητα να κουβεντιάσουν ανοικτά στις διαδικασίες του κόμματος, σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, χωρίς απειλές, με στόχο την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και μεταξύ μας» λέει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση δηλώνει ότι «κάναμε ό,τι μπορούσαμε αλλά ηττηθήκαμε» και σημειώνει ότι «κόμμα, κοινοβουλευτική ομάδα και κυβέρνηση ναρκωθήκαμε από τη διαπραγμάτευση και δεν βάλαμε όλες μας τις δυνάμεις στην εφαρμογή ενός πιο συμμετοχικού μοντέλου διακυβέρνησης, ενός συνολικά διαφορετικού σχεδίου κοινωνικής ενεργοποίησης που θα αξιοποιούσε ανθρώπους, ικανότητες και δυνατότητες και θα έδινε δύναμη στη διαπραγματευτική διαδικασία, πετυχαίνοντας νίκες και στην καθημερινότητα του πολίτη».

Ερωτηθείς για τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, ο κ. Κορωνάκης τον κατηγορεί ότι «από την πρώτη στιγμή έχει επιλέξει ρόλο, κρίνοντας συναδέλφους του, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη νεολαία με λεκτικές ακρότητες, ως μη όφειλε».

«Το σημαντικότερο όμως είναι ότι επί των ημερών του δεν έχουμε δει αποφασιστικά βήματα στο χτύπημα της διαφθοράς και τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας, ενώ συνεχίζονται οι αναίτιες συλλήψεις συνδικαλιστών και αγωνιστών, οι επιθέσεις απέναντι σε κινητοποιήσεις και ένα γενικευμένο κλίμα ασυδοσίας και μη ελέγχου, που δυστυχώς προκαλεί ακόμα επιδεικτικά. Αυτό δεν νομίζω πως μπορεί να συνεχιστεί» προσθέτει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024