Στη Βόρειο Κορέα η ώρα είναι… Κιμ Γιονγκ Ουν
Η Βόρειος Κορέα ανακοίνωσε πως δεν είναι πια διατεθειμένη να ανήκει στην ίδια ζώνη ώρας με τους δύο μεγάλους εχθρούς της, τη Νότιο Κορέα και την Ιαπωνία. Η χώρα αψηφά τις διεθνείς πρακτικές και από την επόμενη εβδομάδα τα ρολόγια θα γυρίσουν πίσω κατά 30 λεπτά.
Η Βόρειος Κορέα ανακοίνωσε πως δεν είναι πια διατεθειμένη να ανήκει στην ίδια ζώνη ώρας με τους δύο μεγάλους εχθρούς της, τη Νότιο Κορέα και την Ιαπωνία. Η χώρα αψηφά τις διεθνείς πρακτικές και από την επόμενη εβδομάδα τα ρολόγια θα γυρίσουν πίσω κατά 30 λεπτά.
Μέχρι σήμερα, η Ιαπωνία, η Βόρειος και η Νότιος Κορέα βρίσκονται στην ίδια ζώνη ώρας, εννέα ώρες μπροστά από την ώρα Γκρίνουιτς, η οποία καθιερώθηκε την εποχή που η ενωμένη τότε Κορέα ήταν αποικία της Ιαπωνίας, από το 1910 έως το 1945.
Η καθιέρωση μιας νέας «ώρας Πιονκγιάνγκ» έχει στόχο να εκριζώσει τις μνήμες της ιαπωνικής αποικιοκρατίας, ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. Η νέα ώρα θα τεθεί σε ισχύ στις 15 Αυγούστου, την 70ή επέτειο από την απελευθέρωση της Κορέας μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
«Οι διεφθαρμένοι ιάπωνες ιμπεριαλιστές διέπραξαν ασυγχώρητα εγκλήματα όπως το να στερήσουν την Κορέα από τη δική της στάνταρτ ώρα» ανακοίνωσε το πρακτορείο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Χανιά: Αναστάτωση σε ξενοδοχείο από φωτιά σε υπόγειο χώρο – Εκκενώθηκε προληπτικά
- ΠΑΟΚ – Μπιλμπάο: Ορίστηκαν οι τελικοί του Europe Cup ανάμεσα στον δικέφαλο και τους Βάσκους
- Τραμπ: Αρχίζουμε τώρα τη διαδικασία εκκαθάρισης των Στενών του Ορμούζ
- Διαψεύδουν τον Τραμπ οι υπηρεσίες του: Το Ιράν έχει ακόμα χιλιάδες πυραύλους – «Θα ανασυστήσουν το οπλοστάσιο»
- LIVE: Ελλάδα – Ουγγαρία
- Πάτρα: Παραδόθηκε στην Αστυνομία 32χρονος για το αιματηρό περιστατικό στο Σούλι – Αναζητούνται άλλα δύο άτομα
- Μόναχο: Με Μαροζάν στον πρώτο γύρο ο Τσιτσιπάς
- Ευγενία Σαμαρά: Το μαγευτικό ταξίδι της στην Ισλανδία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Ακίνητα: Έκρηξη τιμών σε Ελλάδα και Ευρώπη [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/akinita1-e1727899707686-1024x684-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442