Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Χιροσίμα τίμησε τη μνήμη των νεκρών από την πρώτη ατομική βόμβα

Η Χιροσίμα τίμησε τη μνήμη των νεκρών από την πρώτη ατομική βόμβα

Τη μνήμη των νεκρών της από την ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας στον κόσμο τίμησε η Χιροσίμα 70 χρόνια μετά. Οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα και χιλιάδες άτομα προσευχήθηκαν για τα 140.000 θύματα, σε μία επέτειο που έφερε στο προσκήνιο την ολοένα αυξανόμενη ένταση στη χώρα. Στις 2:15 π.μ. (ώρα Ελλάδος), την ακριβή ώρα που εξερράγη η βόμβα στις 6 Αυγούστου του 1945, οι συγκεντρωθέντες στην τελετή κράτησαν ενός λεπτού σιγή.

Τη μνήμη των νεκρών της από την ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας στον κόσμο τίμησε η Χιροσίμα 70 χρόνια μετά. Οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα και χιλιάδες άτομα προσευχήθηκαν για τα 140.000 θύματα, σε μία επέτειο που έφερε στο προσκήνιο την ολοένα αυξανόμενη ένταση στη χώρα.

Στις 2:15 π.μ. (ώρα Ελλάδος), την ακριβή ώρα που εξερράγη η βόμβα στις 6 Αυγούστου του 1945, οι συγκεντρωθέντες στην τελετή κράτησαν ενός λεπτού σιγή.

Ο δήμαρχος της Χιροσίμα, Καζούμι Ματσούι, ζήτησε την κατάργηση των πυρηνικών όπλων και απαίτησε τη δημιουργία συστημάτων ασφάλειας που δεν βασίζονται στη στρατιωτική υπεροχή.

«Δουλεύοντας με υπομονή και επιμονή να επιτευχθούν τα συστήματα αυτά, θα είναι ζωτικής σημασίας και θα απαιτήσει να προωθήσουμε σε όλο τον κόσμο το μονοπάτι της αληθινής ειρήνης, που αποκαλύφθηκε από τον ειρηνισμό του ιαπωνικού συντάγματος» είπε στην ομιλία του.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, που μίλησε στη τελετή και η κυβέρνησή του προωθούν σχέδια νόμου για την ασφάλεια, τα οποία θα επιτρέψουν στην Ιαπωνία για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο να στείλει στρατό σε συγκρούσεις, γεγονός που έχει δημιουργήσει αντιδράσεις στη χώρα.

Ο βομβαρδισμός της Χιροσίμα, που έσπειρε το θάνατο σε 140.000 άτομα συνολικά μέχρι το τέλος του χρόνου, ακολουθήθηκε από τον βομβαρδισμό με ατομική βόμβα του Ναγκασάκι στις 9 Αυγούστου, όπου σκοτώθηκαν 40.000 άτομα. Ο πόλεμος τελείωσε στις 15 Αυγούστου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024