Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε το Copa Libertadores, 3-0 την Τίγκρες

Η Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε το Copa Libertadores, 3-0 την Τίγκρες

Η Ρίβερ Πλέιτ νίκησε 3-0 την Τίγκρες, κατέκτησε για τρίτη φορά το Copa Libertadores και πρώτο μετά 19 χρόνια, ολοκληρώνοντας ιδανικά την πιο σημαντική μεταμόρφωση στην ιστορία της. Η επιτυχία αυτή στο «Monumental», φτάνει τέσσερα χρόνια μετά από τον υποβιβασμό της ομάδας του Μπουένος Αιρες, για πρώτη φορά σε περισσότερο από ένα αιώνα. Τώρα όμως με την καθοδήγηση του Μαρσέλο Γκαγιάρδο κατέχει και τα δύο σημαντικά τρόπαια της Νότιας Αμερικής, μετά την επικράτησή της στο Copa Sudamericana τον Δεκέμβριο.

Η Ρίβερ Πλέιτ νίκησε 3-0 την Τίγκρες, κατέκτησε για τρίτη φορα το Copa Libertadores και πρώτο μετά 19 χρόνια, ολοκληρώνοντας ιδανικά την πιο σημαντική μεταμόρφωση στην ιστορία της.

Η επιτυχία αυτή στο «Monumental», φτάνει τέσσερα χρόνια μετά από τον υποβιβασμό της ομάδας του Μπουένος Αιρες, για πρώτη φορά σε περισσότερο από ένα αιώνα.

Τώρα όμως με την καθοδήγηση του Μαρσέλο Γκαγιάρδο κατέχει και τα δύο σημαντικά τρόπαια της Νότιας Αμερικής, μετά την επικράτησή της στο Copa Sudamericana τον Δεκέμβριο.

«Η ιστορία αυτής της ομάδας είναι να αγωνίζεται γι αυτό το είδος των αγώνων», είπε ο μέσος Λεονάρντο Πόντσιο». Σήμερα είναι η μεγαλύτερη νίκη που μπορεί να πετύχει ο σύλλογος και τα καταφέραμε».

Ο 22χρονος στράικερ Λούκας Αράλιο, που έφτασε στην ομάδα τον Ιούλιο, άνοιξε στο 45′ τις αποστάσεις στο σκορ, ολοκληρώνοντας ιδανικά προσπάθεια του Λεονέλ Βαντζόνι.

Ο Κάρλος Σάντσες από το σημείο του πέναλτυ, διπλασίασε στο 75′ τα τέρματα των «εκατομμυριούχων», πριν ο Ραμίρο Φούνες Μορί με κεφαλιά, τέσσερα λεπτά αργότερα, διαμορφώσει το τελικό σκορ σε 3-0. Αποτέλεσμα που επέτρεψε στην Ρίβερ να πανηγυρίσει, μιας και την περασμένη εβδομάδα στο Μοντερέι, οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την πρώτη μεταξύ τους συνάντηση χωρίς σκορ.

Ο αγώνας ήταν σκληρός, σημειώθηκαν 44 φάουλ και ο Ουρουγουανός διαιτητής Ντάριο Ουμπριάκο έδειξε 9 κίτρινες κάρτες, αλλά η Ρίβερ Πλέιτ ήταν καλύτερη, μέσα σε ένα βαρύ και δύσκολο αγωνιστικό χώρο στο «Monumental», που είχε δημιουργήσει η συνεχής βροχή.

Με αυτόν τον τίτλο στην αγκαλιά, η Ρίβερ θα ταξιδέψει τον Δεκέμβρη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων, συμμετοχή που έτσι κι αλλιώς είχε εξασφαλίσει, αφού η Τίγκρες ανήκει στην CONMEBOL.

Κατάφερε να φτάσει στον τίτλο, αν και ήταν τελευταία από τις 16 ομάδες που προκρίθηκαν στην φάση νοκ-άουτ τον περασμένο Απρίλιο, αλλά ξεπέρασε στην συνέχεια Μπόκα, Κρουζέιρο και Γκουαρανί.

Είναι ένας προσωπικός θρίαμβος για τον 39χρονο Αργεντινό προπονητή της, Μαρσέλο Γκαγιάρδο, που ήταν παίκτης της Ρίβερ όταν νίκησε τους Κολομβιανούς της Αμέρικα Κάλι το 1996 και κατέκτησε τον τίτλο.

Απών από τον πάγκο του τελικού, λόγω της αποβολής του στον πρώτο αγώνα στο Μοντερέι, παρών όμως στο πάνω μέρος του ανοικτού λεωφορείου που έφυγε από το στάδιο και έκανε γύρο στους δρόμους τους Μπουένος Αιρες, γνωρίζοντας την αποθέωση. Χιλιάδες φίλοι της Ρίβερ Πλέιτ, μαζεύτηκαν στο κέντρο του Μπουένος Αιρες και πανηγύρισαν τη νίκη.

«Το άξιζαν», είπε ο Ραφαέλ Σομπίς της Τίγκρες, που έχει κερδίσει δύο φορές το τρόπαιο με την Ιντερνασιονάλ. «Θα πρέπει να το απολαύσουν. Η ζωή συνεχίζεται».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024