Κουρουμπλής: Απλή άποψη οι δηλώσεις για υποχρεωτικές εξετάσεις
Να μετριάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναφορικά με τις εξετάσεις πρόληψης τεσσάρων μορφών καρκίνου επιχείρησε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, υποστηρίζοντας πως η ιδέα για μειωμένη κάλυψη νοσηλίων για όσους δεν έχουν υποβληθεί σε προληπτικούς έλεγχους ήταν απλώς μια «άποψη» ανάμεσα σε πολλές.
Να μετριάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναφορικά με τις εξετάσεις πρόληψης τεσσάρων μορφών καρκίνου επιχείρησε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε πως η ιδέα για μειωμένη κάλυψη νοσηλίων για όσους δεν έχουν υποβληθεί σε προληπτικούς έλεγχους ήταν απλώς μια «άποψη» ανάμεσα σε πολλές, ώστε να αρχίσει ο δημόσιος διάλογος για τα μέτρα αντικαρκινικής πρόληψης που θα πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα.
Είπε, επίσης, ότι ποτέ δεν υπήρξε επίσημη πρόταση για τιμωρητική αντιμετώπιση καρκινοπαθών που δεν έχουν κάνει προληπτικές εξετάσεις.
Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι θεωρεί «κέρδος» το γεγονός ότι -έστω κατ’ αυτόν τον τρόπο- «άνοιξε αυτή η συζήτηση στην κοινωνία» και κατήγγειλε πως ορισμένοι επικριτές του αποπειράθηκαν να «ενοχοποιήσουν» την άποψή του.
Να σημειωθεί ότι την αντίθεσή της με το να καθιερωθούν ως υποχρεωτικές οι εξετάσεις για την πρόληψη μορφών του καρκίνου είχε εκφράσει τις προηγούμενες ημέρες και η κυβερνητική εκπρόσωπος, ιατρός στο επάγγελμα, Όλγα Γεροβασίλη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν drone στη Σαουδική Αραβία – Τι λέει το ΓΕΕΘΑ
- Έσε: «Είμαστε ο Ολυμπιακός και πρέπει να βρούμε λύση»
- Άννα Βίσση: Κυκλοφόρησε το promo βίντεο για τη συναυλία στο ΟΑΚΑ
- Με «δεδηλωμένη υποδίκων» και κύριο επιχείρημα δεν έχετε εναλλακτική κάνεις τη Δημοκρατία να μοιάζει φυλακή
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 58χρονος που έπεσε σε χαράδρα 40 μέτρων στο Αγγελοχώρι
- O Ομπράντοβιτς για το πότε θα επιστρέψει στους πάγκους – Τι είπε για τον Παναθηναϊκό
- Κίνηση: Κυκλοφοριακό χάος στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Ανοίγει η πλατφόρμα για το Fuel Pass – Η διαδικασία, οι δικαιούχοι και τα ποσά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442