Ανοδος 3,65% στο Χρηματιστήριο μετά το σφυροκόπημα
Ανοδική αντίδραση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Πέμπτη, μετά τη δραματική πτώση των τριών τελευταίων συνεδριάσεων, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης υποχώρησε κατά 19,35% και ο δείκτης των τραπεζών κατά 63,81%. Σήμερα, οι τράπεζες κατέγραψαν κέρδη σχεδόν 18% με τους αγοραστές να επανέρχονται. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 666,68 μονάδες, με άνοδο 3,65%.
Ανοδική αντίδραση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Πέμπτη, μετά τη δραματική πτώση των τριών τελευταίων συνεδριάσεων, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε υποχωρήσει κατά 19,35% και ο δείκτης των τραπεζών κατά 63,81%.
Σήμερα, οι τραπεζικές μετοχές πήραν «ανάσα», μετά το τριήμερο σφυροκόπημα, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η επανεμφάνιση των αγοραστών στις τράπεζες δείχνει ότι η αγορά εισέρχεται στο τροχιά εξισορρόπησης, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί, όμως, η υψηλή μεταβλητότητα στον κλάδο, μέχρι η αγορά να δει τα αποτελέσματα των stress tests.
Πάντως σήμερα, ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε κέρδη σχεδόν 18%. Η μετοχή της Εθνικής κέρδισε 27,5%, της Alpha Bank 11,6%, της Eurobank 17,3% και η μετοχή της Πειραιώς κέρδισε 3,6%.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 666,68 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 3,65%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 668,64 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 3,95%.
Σε επίπεδο κεφαλαιοποίησης, η αγορά σήμερα ανέκτησε 1,7 δισ. ευρώ από τα 11,34 δισ. ευρώ που είχε απωλέσει κατά τη διάρκεια των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 74,06 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 4,81%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 3,86%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής (+27,47%), της Eurobank (+17,31%), της Alpha Bank (+11,61%), του ΟΤΕ (+9,28%), της Viohalco (+6,64%), της ΔΕΗ (+6,53%), της ΕΥΔΑΠ (+6,28%), της ΕΧΑΕ (+6,10%), του ΟΠΑΠ (+5,73%), της Τέρνα Ενεργειακή (+4,80%) και των ΕΛΠΕ (+4,32%).
Αντιθέτως, με πτώση έκλεισαν οι μετοχές της Grivalia Properties (-6,08%), της Folli Follie (-4,55%) και της ΜΕΤΚΑ (-1,05%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (+17,78%), της Υγείας (+14,89%), των Τηλεπικοινωνιών (+9,28%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+7,95%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+6,03%).
Αντιθέτως, απώλειες σημείωσαν οι δείκτες του Εμπορίου (-4,47%), της Ακίνητης Περιουσίας (-3,66%).
Ανοδικά κινήθηκαν 77 μετοχές, 22 πτωτικά και 8 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Ειδησεοφωνική Ελλάς +29,83%, Εθνική +27,47%, Centric Συμμετοχών +23,68%, Attica Bank+23,08% και MIG+21,74%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Κέκροψ -24,53%, Pasal-19,77%, Dionic -19,44%, Βαρβαρέσος -18,42% και Nexans-17,07%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παλλήνη: Συνεχίζεται το θρίλερ με τον θάνατο 49χρονου – Τα στοιχεία που προκαλούν ερωτήματα
- Ένα βήμα πριν την καταστροφή: Πώς ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν κατέληξε σε εκεχειρία με τον Τραμπ
- Στην Ισπανία ο ΠΑΟΚ – Μεγάλη «μάχη» με τη Μούρθια για την πρόκριση στους τελικούς του FIBA Europe Cup
- Οι «Άγγελοι του Τσάρλι» ξανασυναντιούνται – 50 χρόνια μετά, η κοινή μάχη με τον καρκίνο και ο φεμινισμός
- Ασυμβίβαστο μεταξύ της «κανονικότητας» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του «μένουμε Ευρώπη»
- Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Τρεις αποδεδειγμένοι τρόποι που το Μαστιχόνερο διευκολύνει την καθημερινότητα
- Αυτοί που ρυπαίνουν περισσότερο είναι οι κερδισμένοι του πολέμου στο Ιράν
- Social media: Σήμερα οι ανακοινώσεις για την απαγόρευση της χρήσης από ανήλικους κάτω των 15 ετών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442