Πνίγηκε (;) η κορυφαία καταδύτρια του κόσμου, Μολτσάνοβα
Η κορυφαία ελεύθερη καταδύτρια του κόσμου, Ναταλία Μολτσάνοβα, θεωρείται νεκρή έπειτα από μοιραία κατάδυση που πραγματοποίησε στις 2 Αυγούστου κοντά την Ίμπιζα. Η 53χρονη Ρωσίδα ήταν κάτοχος 23 παγκόσμιων πρωταθλημάτων ελεύθερης κατάδυσης, ενώ είχε σπάσει 41 παγκόσμια ρεκόρ. «Φαίνεται ότι θα μείνει στη θάλασσα. Νομίζω θα της άρεσε» ήταν τα λόγια του γιου της, Αλεξεϊ Μολτσάνοβ.
Η κορυφαία ελεύθερη καταδύτρια του κόσμου, Ναταλία Μολτσάνοβα, θεωρείται νεκρή έπειτα από μοιραία κατάδυση που πραγματοποίησε στις 2 Αυγούστου κοντά στη Ίμπιζα της Ισπανίας, με τις έρευνες για να βρεθεί η σορός της να συνεχίζονται.
Η 53χρονη Ρωσίδα ήταν κάτοχος 23 παγκόσμιων πρωταθλημάτων ελεύθερης κατάδυσης, ενώ είχε σπάσει 41 παγκόσμια ρεκόρ.
«Φαίνεται ότι θα μείνει στη θάλασσα. Νομίζω θα της άρεσε» ήταν τα λόγια του Αλεξεϊ Μολτσάνοβ, υιού της Ναταλία, ο οποίος επίσης είναι αθλητής της ελεύθερης κατάδυσης και κάτοχος τεσσάρων παγκοσμίων ρεκόρ.
Την Τρίτη, η οικογένειά της Μολτσάνοβα και η AIDA International εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν ότι «η Ναταλία έκανε ελεύθερη κατάδυση σε ακτή της Ισπανίας όταν αποκόπηκε από τους συναθλητές της. Είχε καταδυθεί χωρίς βατραχοπέδιλα στα 30 με 40 μέτρα και πιθανότατα έπεσε σε δυνατό ρεύμα.
Τα αίτια της εξαφάνισης στης Ναταλία είναι άγνωστα αλλά έκανε αυτό που αγαπούσε. Είχε πάθος για την ελεύθερη κατάδυση που την έκαιγε τόσο πολύ που αφιέρωσε σε αυτό τη ζωή της».
Η Μολτσάνοβα είχε το παγκόσμιο ρεκόρ μια ανάσας διάρκειας εννέα λεπτών και ελεύθερης κατάδυσης με μια ανάσα στα 101 μέτρα.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Μολτσάνοβα έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ δυναμικής άπνοιας, όπου ο αθλητής καταδύεται σε πισίνα με ένα μεγάλο βατραχοπέδιλο και προσπαθεί με μια ανάσα να διανύσει όσο μεγαλύτερη απόσταση μπορεί. Η Ρωσίδα άντεξε για… 237 μέτρα!
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί ο Ολυμπιακός θα έχει το… βλέμμα του στο Άστον Βίλα – Λίβερπουλ (pic)
- «Σπόντα» του Εμπαπέ για Αρμπελόα: «Δεν έχω παίξει ακόμα επειδή με έχει τέταρτη επιλογή»
- «Να προσέχετε τι λέτε» – Η ανάρτηση του Χέιζ-Ντέιβις μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (15/5): Πού δείτε το Παναθηναϊκός-Μύκονος και το Άστον Βίλα-Λίβερπουλ
- Νέα σενάρια για το μέλλον του Αταμάν: «Μετρημένες οι μέρες του στην Αθήνα»
- Το μήνυμα που έστειλε ο Γιαννακόπουλος: «Όλα τούμπα θα τα κάνουμε»
- Απίστευτο και όμως αληθινό: Ούτε ένα τάιμ άουτ δεν πήρε ο Μαρτίνεθ στο Game 5
- Το colpo grosso των Ιταλών για να κυριαρχήσουν στο παγκόσμιο τένις (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-130x85.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442