Η κορυφαία ελεύθερη καταδύτρια του κόσμου, Ναταλία Μολτσάνοβα, θεωρείται νεκρή έπειτα από μοιραία κατάδυση που πραγματοποίησε στις 2 Αυγούστου κοντά την Ίμπιζα. Η 53χρονη Ρωσίδα ήταν κάτοχος 23 παγκόσμιων πρωταθλημάτων ελεύθερης κατάδυσης, ενώ είχε σπάσει 41 παγκόσμια ρεκόρ. «Φαίνεται ότι θα μείνει στη θάλασσα. Νομίζω θα της άρεσε» ήταν τα λόγια του γιου της, Αλεξεϊ Μολτσάνοβ.

Η κορυφαία ελεύθερη καταδύτρια του κόσμου, Ναταλία Μολτσάνοβα, θεωρείται νεκρή έπειτα από μοιραία κατάδυση που πραγματοποίησε στις 2 Αυγούστου κοντά στη Ίμπιζα της Ισπανίας, με τις έρευνες για να βρεθεί η σορός της να συνεχίζονται.

Η 53χρονη Ρωσίδα ήταν κάτοχος 23 παγκόσμιων πρωταθλημάτων ελεύθερης κατάδυσης, ενώ είχε σπάσει 41 παγκόσμια ρεκόρ.

«Φαίνεται ότι θα μείνει στη θάλασσα. Νομίζω θα της άρεσε» ήταν τα λόγια του Αλεξεϊ Μολτσάνοβ, υιού της Ναταλία, ο οποίος επίσης είναι αθλητής της ελεύθερης κατάδυσης και κάτοχος τεσσάρων παγκοσμίων ρεκόρ.

Την Τρίτη, η οικογένειά της Μολτσάνοβα και η AIDA International εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν ότι «η Ναταλία έκανε ελεύθερη κατάδυση σε ακτή της Ισπανίας όταν αποκόπηκε από τους συναθλητές της. Είχε καταδυθεί χωρίς βατραχοπέδιλα στα 30 με 40 μέτρα και πιθανότατα έπεσε σε δυνατό ρεύμα.

Τα αίτια της εξαφάνισης στης Ναταλία είναι άγνωστα αλλά έκανε αυτό που αγαπούσε. Είχε πάθος για την ελεύθερη κατάδυση που την έκαιγε τόσο πολύ που αφιέρωσε σε αυτό τη ζωή της».

Η Μολτσάνοβα είχε το παγκόσμιο ρεκόρ μια ανάσας διάρκειας εννέα λεπτών και ελεύθερης κατάδυσης με μια ανάσα στα 101 μέτρα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Μολτσάνοβα έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ δυναμικής άπνοιας, όπου ο αθλητής καταδύεται σε πισίνα με ένα μεγάλο βατραχοπέδιλο και προσπαθεί με μια ανάσα να διανύσει όσο μεγαλύτερη απόσταση μπορεί. Η Ρωσίδα άντεξε για… 237 μέτρα!

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr