ΗΠΑ: Μπλόκο στη συμφωνία με το Ιράν θα επιχειρήσουν οι Ρεπουμπλικάνοι
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, ο ρεπουμπλικάνος Εντ Ρόις, παρουσίασε την Τρίτη νομοθεσία για την απόρριψη της συμφωνίας με το Ιράν για τα πυρηνικά.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, ο ρεπουμπλικάνος Εντ Ρόις, παρουσίασε την Τρίτη νομοθεσία για την απόρριψη της συμφωνίας με το Ιράν για τα πυρηνικά.
Ο νόμος του Μπαράκ Ομπάμα με τον οποίο επισημοποιήθηκε η συμφωνία της 14ης Ιουλίου με το Ιράν πρέπει να επικυρωθεί από το Κογκρέσο μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.
Η κίνηση του Ρόις σήμαινε ότι οι ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο θα προσπαθήσουν να απορρίψουν τη συμφωνία, παρά να κινηθούν προς την κατεύθυνση ενός μη δεσμευτικού ψηφίσματος έγκρισης.
Η συμφωνία με το Ιράν αίρει τις κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη σε αντάλλαγμα για τη συμφωνία του Ιράν να περικόψει μακροπρόθεσμα ένα πυρηνικό πρόγραμμα που η Δύση υποψιάζεται ότι έχει σκοπό την κατασκευή πυρηνικής βόμβας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χαλκιδική: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Σταγείρων-Ακάνθου Μιχάλης Βλαχόπουλος
- Πύρινη κόλαση στην Πορτογαλία: Πάνω από 1.100 πυροσβέστες δίνουν μάχη με φωτιά που έχει κάψει 100.000 στρέμματα
- Τι απαντά o δήμος Μεγίστης για τις χειροπέδες στον αγροτικό γιατρό του Καστελόριζου
- Νέα Αριστερά: Ζητά παραίτηση Φαραντούρη και ανάκληση της μετάθεσης της συζύγου του στη ΜΕΑ
- Total: Οι παραγωγοί στη Μέση Ανατολή θέλουν απεγνωσμένα να πουλήσουν πετρέλαιο
- Ερασιτεχνισμοί


