Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε επίσχεση υπηρεσιών υγείας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από Δευτέρα

Σε επίσχεση υπηρεσιών υγείας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από Δευτέρα

Πενθήμερη επίσχεση εργασίας εξήγγειλαν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ  από την προσεχή Δευτέρα 3 έως και την Παρασκευή 7 Αυγούστου, οπότε και θα επανεξετάσουν τη στάση τους. Με ανακοίνωσή της η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ζητά άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων, υπογραφή νόμιμης σύμβασης με τον οργανισμό και συνάντηση με τον υπουργό Υγείας προκειμένου να συζητήσουν από κοινού το μέλλον της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Πενθήμερη επίσχεση εργασίας εξήγγειλαν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από την προσεχή Δευτέρα 3 έως και την Παρασκευή 7 Αυγούστου, οπότε και θα επανεξετάσουν τη στάση τους. Με ανακοίνωσή της η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ζητά άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων, υπογραφή νόμιμης σύμβασης με τον οργανισμό και συνάντηση με τον υπουργό Υγείας προκειμένου να συζητήσουν από κοινού το μέλλον της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης οι ασφαλισμένοι θα λαμβάνουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών και θα μπορούν στη συνέχεια να διεκδικούν την αποζημίωσή τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) διαμαρτύρεται για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που εκκρεμούν από το 2011, τις απλήρωτες οφειλές του 10% των επισκέψεων από το 2012 και τις τρέχουσες αμοιβές (για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2015) που δεν δρομολογείται η αποπληρωμή τους. Επίσης, υποστηρίζει ότι τα πολλαπλά κουρέματα, clawback και rebate στις ιατρικές πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις έχουν καταστήσει ζημιογόνα την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μέσω της σύμβασης.

«Η κατάσταση αυτή δεν είναι δυνατόν να συνεχισθεί άλλο, τα όρια αντοχής των ιατρών του ΕΟΠΥΥ έχουν εξαντληθεί προ πολλού. Λόγω των capital controls οι προμηθευτές μας απαιτούν άμεσα την πληρωμή όλων των αναλωσίμων. Κατόπιν αυτού η εξυπηρέτηση των πολιτών από τον ιδιωτικό τομέα της υγείας είναι σχεδόν αδύνατη με αποκλειστική ευθύνη του ΕΟΠΥΥ. Η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της για τις σοβαρές παραλείψεις της στις επερχόμενες δυσλειτουργίες της ΠΦΥ» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024