Lafarge: Υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την ΑΓΕΤ Ηρακλής
Στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας προτάσεως για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της ΑΓΕΤ Ηρακλής που δεν κατέχει έναντι 1,23 ευρώ ανά μετοχή προέβη η ισπανική Lafarge Cementos. Μέσω της δημόσιας πρότασης η Lafarge δεσμεύεται να αποκτήσει 7.829.304 μετοχές της ΑΓΕΤ Ηρακλής τις οποίες δεν κατείχε, άμεσα ή έμμεσα, κατά την 10η Ιουλίου και οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό ίσο με το 11,01% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.
Στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας προτάσεως για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της ΑΓΕΤ Ηρακλής που δεν κατέχει έναντι 1,23 ευρώ ανά μετοχή προέβη η ισπανική Lafarge Cementos.
Μέσω της δημόσιας πρότασης η Lafarge δεσμεύεται να αποκτήσει 7.829.304 μετοχές της ΑΓΕΤ Ηρακλής τις οποίες δεν κατείχε, άμεσα ή έμμεσα, κατά την 10η Ιουλίου και οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό ίσο με το 11,01% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.
Η Lafarge προσφέρει για κάθε μετοχή της δημόσιας πρότασης που προσφέρεται έγκυρα 1,23 ευρώ τοις μετρητοίς, το οποίο ισούται με τη μέση σταθμισμένη χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών της εταιρίας κατά τους τελευταίους 6 μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ο προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλλει τη δημόσια πρόταση, ήτοι πριν από την 10η Ιουλίου 2015.
Σημειώνεται ότι από το καταβλητέο προσφερόμενο τίμημα θα αφαιρεθεί το ποσό που αναλογεί στο φόρο εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης 0,20% και υπολογίζεται επί της αξίας της εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής για τη μεταβίβαση των μεταβιβαζόμενων μετοχών στον προτείνοντα.
Η περίοδος αποδοχής θα ξεκινήσει από τη δημοσίευση του πληροφοριακού δελτίου, όπως αυτό θα έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Ως σύμβουλος της Lafarge Cementos για τους σκοπούς της δημόσιας πρότασης ενεργεί η BNP Paribas.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επίθεση ουκρανικού drone στo περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας με δύο νεκρούς
- Η Χεζμπολάχ έχει βάλει στο στόχαστρο Ισραηλινούς αξιωματικούς με χρήση drone
- Ο Τραμπ αποδέχθηκε να παραδώσει τον έλεγχο του Κέντρου Κένεντι
- Οι ιρανικές αρχές σχεδιάζουν την κηδεία του Αλί Χαμενεΐ, τρεις μήνες μετά τον θάνατό του
- Στολίσκος για τη Γάζα: Η Γαλλία θα διερευνήσει δικαστικά τις καταγγελίες για κακοποίηση υπηκόων της στο Ισραήλ
- Αυξάνονται οι προειδοποιήσεις έλλειψης καυσίμων το καλοκαίρι αν παραμείνει κλειστό το Ορμούζ