Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi Q6 e-tron Concept: Σκιαγραφώντας το ηλεκτροκίνητο coupe SUV μέλλον

Audi Q6 e-tron Concept: Σκιαγραφώντας το ηλεκτροκίνητο coupe SUV μέλλον

Συγκεντρώνουμε τα κομμάτια του παζλ για την πρωτότυπη εκδοχή ενός νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου coupe SUV που η Audi θα παρουσιάσει στην Φρανκφούρτη σε πρωτότυπη εκδοχή, με την προοπτική να περάσει στην παραγωγή το 2018.


Η Audi έχει ήδη επιβεβαιώσει την πρεμιέρα ενός ηλεκτροκίνητου πρωτότυπου SUV στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο από το οποίο θα προκύψει μια αντίστοιχη έκδοση παραγωγής που έχει προγραμματιστεί για το 2018.

Η γερμανική φίρμα μπορεί να μην έχει δώσει μέχρι στιγμής επίσημο δείγμα γραφής του νέου Q6 e-tron Concept, όπως θα ονομάζεται, ωστόσο οι διαρροές και οι διαθέσιμες πληροφορίες από το εσωτερικό του γερμανικού ομίλου προσφέρουν αρκετό υλικό ώστε να σκιαγραφήσει κανείς μια πρώτη εικόνα του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου, πρωτότυπου SUV.

Οι επίσημες συστάσεις το περιγράφουν ως ένα «σέξι και σπορ crossover με καινοτόμο και εκκεντρική αεροδυναμική προσέγγιση που θα του εξασφαλίσει μια ιδιαίτερη αισθητική» και οι πληροφορίες που έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας, δείχνουν να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό.

Εξάλλου, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ο επικεφαλής εξέλιξης της Audi, Dr. Ulrich Hackenberg, «Δεν σκοπεύουμε να πάρουμε ένα Q5 ή ένα Α6 ή οτιδήποτε και απλώς να ενσωματώσουμε ένα ηλεκτρικό σύνολο».

Έτσι, ο στόχος για το νέο SUV είναι ένας σαφώς πιο δυναμικός σχεδιαστικός προσανατολισμός με coupe SUV χαρακτηριστικά ο οποίος θα φέρει την υπογραφή του νέου επικεφαλής σχεδιασμού της Audi, Mark Lichte.

Ωστόσο, το Q6 e-tron δεν θα συνδυάζει μόνο τον κόσμο των coupe και SUV αλλά και αυτόν της ηλεκτροκίνησης.

Το νέο SUV θα έχει ως αφετηρία την ευέλικτη πλατφόρμα του Q7 η οποία όπως έχει αναφέρει ο επικεφαλής εξέλιξης της Audi, Dr. Ulrich Hackenberg: «Η συγκεκριμένη πλατφόρμα εκτός από την δυνατότητα να υποδεχτεί ένα ηλεκτρικό σύνολο σημαίνει επίσης ότι έχουμε τη δυνατότητα επιλογής και την ευελιξία να δουλέψουμε με ατσάλι αλλά και με διαφορετικά υλικά όπως το αλουμίνιο», στοιχείο που αναμένεται να έχει σημαντικά οφέλη σε ό,τι αφορά το βάρος και κατ΄επέκταση την αυτονομία του νέoυ SUV.

Σε ό,τι αφορά την τελευταία, όπως είχε δηλώσει ο Rupert Stadler, επικεφαλής της Audi από την φετινή έκθεση της Σαγκάης «Όταν πρόκειται για ηλεκτροκίνητα, είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι το μέγεθος των 500 χλμ. αυτονομίας είναι απαραίτητο».

«Βρισκόμαστε σε ένα στάδιο που μπορούμε να πούμε ότι “ναι αυτό είναι εφικτό” με την συγκατάθεση τόσο των μηχανικών όσο και των προμηθευτών των μπαταριών μας και πιστεύουμε ότι με τις τρέχουσες επενδύσεις σε επίπεδο υποδομής, το 2018-19 είναι η σωστή στιγμή για να λανσάρουμε ένα αυτοκίνητο το οποίο θα έχει αρκετή αυτονομία ενώ, θα υπάρχει και η απαιτούμενη υποδομή για ταχεία φόρτιση», σημειώνει ο ίδιος σε πιο πρόσφατες δηλώσεις του, αναφερόμενος στο νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της Audi.

«Αυτό που βλέπουμε στην Κίνα αυτή την στιγμή είναι κυβερνητικές αποφάσεις για την τοποθέτηση σταθμών ταχείας φόρτισης κάθε 50 χλμ. σε αυτοκινητόδρομους με έκταση 17.000 χλμ. Αν συμβεί αυτό, θα μπορούσε να επιταχύνει τις διαδικασίες και να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσουν και οι Ευρωπαίοι», αναφέρει ο επικεφαλής της Audi.

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρηματικές προοπτικές ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV μεγάλου μεγέθους όπως υπογραμμίζει «πριν μερικά χρόνια τα SUV απαξιώθηκαν καθώς δεν προσέφεραν την απαιτούμενη αποδοτικότητα. Πλέον αποδείξαμε ότι με τη χρήση νέων ελαφρών υλικών και τα ηλεκτρικά σύνολα μπορούν να είναι πολύ αποδοτικά. Και πιστέψτε με ο πελάτης μιας premium αυτοκινητοβιομηχανίας είναι διατεθειμένος να πληρώσει λίγα παραπάνω προκειμένου να έχει ήσυχη τη συνείδηση του σε ό,τι αφορά το περιβάλλον» καταλήγει το στέλεχος της Audi.

Auto Express

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024