«Απολύτως επιλύσιμο» το Κυπριακό, εκτιμά ο απεσταλμένος του ΟΗΕ
Αισιόδοξος ότι το Κυπριακό «είναι απολύτως επιλύσιμο» εμφανίζεται ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ , Έσπεν Άιντε.. Ο ίδιος, πάντως, δεν παραλείπει να επισημάνει ότι για να καταστεί εφικτή η λύση «απαιτείται εμπιστοσύνη και βούληση».
Αισιόδοξος ότι το Κυπριακό «είναι απολύτως επιλύσιμο» εμφανίζεται ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ , Έσπεν Άιντε.. Ο ίδιος, πάντως, δεν παραλείπει να επισημάνει ότι για να καταστεί εφικτή η λύση «απαιτείται εμπιστοσύνη και βούληση».
Σε συνέντευξη του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Άιντε σημείωσε ότι στην παρούσα φάση υπάρχει η κατάλληλη ηγεσία και στις δύο πλευρές, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να χαθεί η δυναμική, η οποία έχει δημιουργηθεί.
Ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ότι στις διαπραγματεύσεις υπάρχει αμοιβαία αναγνώριση της σημασίας του ευρωπαϊκού χαρακτήρα της λύσης.
Οι συνομιλίες, είπε, έχουν εισέλθει σε βάθος σε τομείς που αφορούν τα θέματα ιδιοκτησίας και στα κριτήρια, που διέπουν τις αρχές των εδαφικών αναπροσαρμογών.
Συζητείται, πρόσθεσε, και το θέμα της οικονομικής βιωσιμότητας του ομοσπονδιακού κράτους.
Στο μεταξύ, ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί, στη συνάντηση τους την ερχόμενη Δευτέρα, θα εστιάσουν σε θέματα, στα οποία υπάρχουν διαφωνίες με στόχο την γεφύρωσή τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χαμός με τα διαρκείας του Ολυμπιακού, πάνω από 2.000 ανανεώσεις σε 4 ώρες
- Ιρανικά ΜΜΕ: ΗΠΑ και Ιράν πιθανόν συμφώνησαν στο τελικό προσχέδιο συμφωνίας – Θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες
- The Expla-in Project | ΠΑΣΟΚ: Γιατί οδηγείται στα άκρα η σύγκρουση για τις υποκλοπές;
- Φιλοξενώντας τον Πούτιν και τον Τραμπ, η Κίνα στέλνει ένα μήνυμα: Τώρα έχει το πάνω χέρι
- Κηφισιά – ΑΕΛ Novibet 3-2: Νικηφόρο φινάλε για τους Κηφισιώτες, σε «χορταστικό» παιχνίδι (vid)
- Ο Πολ Σρέιντερ είχε μια ΑΙ σύντροφο, αλλά «χώρισαν»
