Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
O Σίλβιο δηλώνει κοντά στην αγιότητα και παρ’ ολίγον… ρώσος υπουργός

O Σίλβιο δηλώνει κοντά στην αγιότητα και παρ’ ολίγον… ρώσος υπουργός

«Δεν αμαρτάνω πλέον»: Ο Μπερλουσκόνι πληροφόρησε, μεταξύ σοβαρού και αστείου (ή αστείου και... σοβαρού), τους γερουσιαστές του κόμματος πως βρίσκεται πια «κοντά στην αγιότητα». Επιπλέον, αποκάλυψε ότι ο Πούτιν του είχε προσφέρει ρωσική υπηκοότητα και θέση... υπουργού.

«Δεν αμαρτάνω πλέον»: Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πληροφόρησε, μεταξύ σοβαρού και αστείου (ή, αστείου και… σοβαρού), τους γερουσιαστές του κόμματός του πως βρίσκεται πια «κοντά στην αγιότητα».

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι ο Πούτιν του είχε προσφέρει ρωσική υπηκοότητα αλλά και θέση… υπουργού.

Οι νέες φιλοδοξίες του πρώην Καβαλιέρε πάντως δεν επισκιάζουν την πολιτική του δραστηριότητα, καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι η κεντροδεξιά είναι εκλογικά ισοδύναμη με την κεντροαριστερά -έστω κι αν το δικό του κόμμα βρίσκεται στην τέταρτη θέση…

«Είμαι κοντά στην αγιότητα, δεν αμαρτάνω πια ούτε και κάνω σκέψεις» είπε ο Μπερλουσκόνι σε γεύμα που παρέθεσε σε γερουσιαστές του Forza Italia, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Όσον αφορά την «προσφορά» από τον φίλο του στη Μόσχα, ο Μπερλουσκόνι ανέφερε στους συνδαιτημόνες του, σύμφωνα αυτή την φορά με την Stampa: «Σκεφτείτε, εδώ με βάζουν στο περιθώριο ενώ ο Πούτιν μού είπε ότι θα ήταν έτοιμος να μου δώσει τη ρωσική υπηκοότητα και να με κάνει υπουργό Οικονομίας».

Όσον αφορά την ιταλική πολιτική σκηνή, ο Μπερλουσκόνι καθησύχασε τα στελέχη του κόμματός του πως η ιταλική κεντροδεξιά βρίσκεται ισοδύναμη με την κεντροαριστερά, στο σενάριο σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού μετά τις εκλογές.

Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ιδιαίτερα ευοίωνες για το Forza Italia. Στη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Piepoli στα μέσα Ιουλίου, πρώτο βρισκόταν με 32,5% το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα (PD) και δεύτερο το Κίνημα 5 Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο με 24,5%.

Στην τρίτη θέση βρισκόταν η ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά με 16,5% και μόνο στην τέταρτη θέση εμφανίζεται το Forza Italia, με 11%. Η κατάταξη είναι σταθερή τους τελευταίους μήνες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024