Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιτραπέζια παιχνίδια ιδανικά για το καλοκαίρι

Επιτραπέζια παιχνίδια ιδανικά για το καλοκαίρι

Μαντώ Σιώμου Φέτος το καλοκαίρι δεν θα λείψει από την καθημερινότητά μας το επιτραπέζιο παιχνίδι. Επιλέξαμε και σας προτείνουμε πέντε επιτραπέζια παιχνίδια που προσφέρουν ατελείωτες ώρες διασκέδασης, εκείνες τις ώρες που κινδυνεύουμε από την έλευση της πλήξης. Hive Το επιτραπέζιο, η «Κυψέλη» είναι ένα ιδιαίτερα εθιστικό και απλό παιχνίδι στρατηγικής για δύο παίκτες με μέση […]

Μαντώ Σιώμου

Φέτος το καλοκαίρι δεν θα λείψει από την καθημερινότητά μας το επιτραπέζιο παιχνίδι. Επιλέξαμε και σας προτείνουμε πέντε επιτραπέζια παιχνίδια που προσφέρουν ατελείωτες ώρες διασκέδασης, εκείνες τις ώρες που κινδυνεύουμε από την έλευση της πλήξης.

Hive
Το επιτραπέζιο, η «Κυψέλη» είναι ένα ιδιαίτερα εθιστικό και απλό παιχνίδι στρατηγικής για δύο παίκτες με μέση διάρκεια 20 λεπτά. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να περικυκλώσετε την βασίλισσα-μέλισσα του αντιπάλου σας με τη βοήθεια διάφορων ζωυφίων, ενώ ταυτόχρονα προσπαθείτε να αποτρέψετε τον αντίπαλο σας από το να περικυκλώσει τη δικιά σας. Δεν υπάρχει ταμπλό, αλλά σχηματίζεται επιφάνεια από τα κομμάτια ζωυφίων που τοποθετούνται, τα οποία δεν εξουδετερώνονται ποτέ. Κάθε έντομο έχει τους δικούς του κανόνες κίνησης, για παράδειγμα τα μυρμήγκια κινούνται ελεύθερα, ενώ τα σκαθάρια μπορούν να σκαρφαλώσουν πάνω από τα υπόλοιπα έντομα και ούτω καθεξής.
Ο πρώτος παίκτης που θα καταφέρει να περικυκλώσει τη βασίλισσα του αντιπάλου του είναι και ο νικητής.

Quoridor
Το Quoridor είναι ένα επιτραπέζιο στρατηγικής για 2 έως 4 παίκτες, με μέση διάρκεια 15 λεπτά. Είναι ένα έξυπνο παιχνίδι με απλούς κανόνες, που απαιτεί όμως πολύ σκέψη. Τα πιόνια τοποθετούνται σε ένα αρχικά άδειο ταμπλό το οποίο σιγά-σιγά θα μεταμορφωθεί σε έναν λαβύρινθο ο οποίος θα εμποδίζει τους παίκτες να περάσουν στην απέναντι πλευρά. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να προχωρήσει ο παίκτης το πιόνι του, πρώτος στην απέναντι πλευρά του ταμπλό, στήνοντας παράλληλα εμπόδια στον αντίπαλο του. Υπάρχει πάντα μια τουλάχιστον διέξοδος, αλλά η πρόκληση έγκειται στο ποιος θα αναλώσει λιγότερες κινήσεις για να τα καταφέρει πρώτος.
Νικητής είναι αυτός που θα βρει την συντομότερη διαδρομή και θα φτάσει στην απέναντι πλευρά πρώτος.

Tichu
Το Tichu είναι ένα γρήγορο και έξυπνο παιχνίδι στρατηγικής με κάρτες για 3 έως 10 παίκτες και διάρκεια από 30 μέχρι 90 λεπτά. Το παιχνίδι συνδυάζει κουμ-καν, πόκερ και μπριτζ, και παίζεται πάντα με δύο ομάδες. Κάθε ομάδα προσπαθεί να απαλλαγεί από τις κάρτες της αλλά και να μαζέψει πόντους «κατεβάζοντας» συνδυασμούς που πρέπει να είναι πιο ισχυροί από των αντίπαλων ομάδων. Ο Δράκος, ο Φοίνικας, ο Σκύλος και το Majong περιμένουν να ριχτούν στην μάχη και αν χρειαστεί να θυσιαστούν για την νίκη.
Η πρώτη ομάδα που θα καταφέρει να μαζέψει 1000 πόντους είναι η νικήτρια.

Wizard
Οι «Μαγικοί αριθμοί» είναι ένα διασκεδαστικό καρτοπαίχνιδο πρόκλησης και μπλόφας για 3 έως 6 παίκτες, με μέση διάρκεια 45 λεπτά. Σκοπός του παιχνιδιού είναι κάθε παίκτης να προβλέψει σωστά τον αριθμό από μπάζες που θα κερδίσει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το Wizard απαιτεί καλή μνήμη και σωστούς υπολογισμούς ενώ και η τύχη συμβάλλει πολύ στο παιχνίδι.. μιας και οι ζογκλέρ και οι μάγοι είναι περιορισμένοι.
Το παιχνίδι τελειώνει μόλις εξαντληθεί η τράπουλα καρτών και νικητής είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους.

Catan – Card game
Tο «Κατάν-Το παιχνίδι με τις κάρτες» είναι μια πιο γρήγορη εκδοχή του διάσημου παιχνιδιού «Οι άποικοι του Κατάν». Ένα παιχνίδι ανάπτυξης και κυριαρχίας για 2 έως 4 παίκτες, με μέση διάρκεια 60 λεπτά.
Όπως και στο επιτραπέζιο «οι Άποικοι του Κατάν», έτσι και σε αυτό οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο των πρώτων κατοίκων του νησιού που προσπαθούν να εξασφαλίσουν τις πολύτιμες πρώτες ύλες τους και να τις αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κατασκευάζουν δρόμους, ανταλλάσσουν ύλες, τοποθετούν ιππότες, χτίζουν οικισμούς και αναβαθμίζουν πόλεις. Οι ευκαιρίες για πλουτισμό και εξάπλωση είναι πολλές αλλά και ο ανταγωνισμός μεγάλος ενώ οι δρόμοι και οι ιππότες αλλάζουν συχνά χέρια. Ο παίκτης που θα εξασφαλίσει τους περισσότερους πόντους νίκης κερδίζει.

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024