Το παραεμπόριο στο επίκεντρο συνάντησης Αλεξιάδη-Μίχαλου
Τη λήψη άμεσων μέτρων για την καταπολέμηση του παραεμπορίου και του λαθρεμπορίου έως ότου καταστεί δυνατή η ουσιαστική μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, ζήτησε ο Κ.Μίχαλος από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ.Αλεξιάδη.
Τη λήψη άμεσων μέτρων για την καταπολέμηση του παραεμπορίου και του λαθρεμπορίου με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής για την αύξηση των δημοσίων εσόδων, έως ότου καταστεί δυνατή η ουσιαστική μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Ο κ. Μίχαλος παρέδωσε στον κ. Αλεξιάδη τις προτάσεις των Επιμελητηρίων τόσο για το παραεμπόριο όσο και για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, τονίζοντας με έμφαση ότι θα πρέπει να υπάρξει σύσταση Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου και άμεση ενίσχυση και αναδιοργάνωση των τελωνειακών υπηρεσιών, ιδιαίτερα στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο κ. Μίχαλος επεσήμανε στο νέο αναπληρωτή υπουργό την ανάγκη φορολογικής ελάφρυνσης των επιχειρήσεων και δεσμεύτηκε το αμέσως προσεχώς διάστημα να καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη φορολογία, προσαρμοσμένη στη σημερινή πραγματικότητα.
Ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία με τα Επιμελητήρια στην προσπάθεια για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, ενώ θα μελετήσει με ιδιαίτερη προσοχή τις επιμελητηριακές προτάσεις.
Παράλληλα, ζήτησε τη βοήθεια και τη συνδρομή του επιχειρηματικού κόσμου για την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των φορολογικών αρχών και του επιχειρηματικού κόσμου.
Σε ό,τι αφορά στη φορολογία, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί ειδική φόρμα για την κατάθεση προτάσεων για τη φορολογία, τόσο από φορείς, όσο και από πολίτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ παραλίγο να πάθει «νευρικό κλονισμό» το 1969;
- Από τη Σουηδία με αγάπη: Η μια συνήθεια που τους κάνει πιο ευτυχισμένους
- Ενεργειακή κρίση: Αν δεν ληφθούν μέτρα τα ελληνικά νοικοκυριά θα χάσουν μέχρι δυο μισθούς τον χρόνο
- Κλειστές πόρτες στο ΕΣΥ για τους ασθενείς, πριν καν ξεκινήσουν
- ΕΕ: Μία δύναμη με γεωπολιτική ισχύ, αλλά χωρίς τη βούληση να την αξιοποιήσει
- Ιστορική αλλαγή για τα 100α Όσκαρ: Οι ημερομηνίες, το YouTube και το μεγάλο στοίχημα



