
Παράταση στις οφειλές προς Εφορία, ΟΑΕΕ και ΙΚΑ
Με σκοπό την αποφυγή πρόσθετων επιβαρύνσεων από τη μη έγκαιρη πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων λόγω της τραπεζικής αργίας, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε την παράταση της καταβολής των κάθε είδους φορολογικών οφειλών μέχρι και την 31η Ιουλίου. Μέχρι 27 Ιουλίου η νέα προθεσμία για εισφορές στο ΙΚΑ, μέχρι τις 31 του μήνα οι εισφορές του ΟΑΕΕ.
Παρατείνονται μέχρι και την 31η Ιουλίου 2015 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στη φορολογική διοίκηση οφειλών.
Με σκοπό την αποφυγή πρόσθετων επιβαρύνσεων από τη μη έγκαιρη πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων λόγω της τραπεζικής αργίας, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε την ολιγοήμερη παράταση της καταβολής των βεβαιωμένων στη φορολογική διοίκηση οφειλών μέχρι και την 31η Ιουλίου 2015.
Όπως διευκρινίσθηκε σχετικά, κατά το διάστημα μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση με τόκους, πρόστιμα, προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής των κάθε είδους φορολογικών οφειλών, των οποίων οι προθεσμίες καταβολής έληξαν σε ημέρα τραπεζικής αργίας.
Πρέπει να σημειωθεί πως η ρύθμιση καταλαμβάνει και τις προθεσμίες καταβολής των παρακρατούμενων και επιρριπτόμενων φόρων.
Έως την ίδια ημερομηνία παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων- διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση.
Και ο ΟΑΕΕ
Παράλληλα, παρατάθηκε έως την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015 και η προθεσμία για την εμπρόθεσμη πληρωμή των εισφορών του τρίτου διμήνου προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).
Επίσης, με απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού, έως την ίδια ημερομηνία παρατάθηκε και η προθεσμία καταβολής ρυθμισμένων οφειλών καθώς και προηγούμενων δόσεων ρυθμίσεων, που δεν καταβλήθηκαν, επειδή η ημερομηνία πληρωμής τους συνέπιπτε με τον χρόνο της τραπεζικής αργίας.
Σημειώνεται πως στα πλαίσια της ρύθμισης των 100 δόσεων μόνον για τον ΟΑΕΕ έχουν ρυθμιστεί έως τώρα οφειλές ύψους 1,5 δισ. ευρώ από 115.000 οφειλέτες και έχουν εισπραχθεί 50 εκατ. ευρώ.
Παράταση και στο ΙΚΑ
Έως και την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιουλίου παρατείνεται η προθεσμία καταβολής των τρεχουσών εισφορών και των δόσεων για τους εργοδότες, αποφάσισε η Διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).
Η αρχική προθεσμία έληγε στις 30/06/2015.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Στάρμερ προτρέπει σε αυστηρή δράση κατά των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων μετά από αντισημιτικές επιθέσεις
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 3 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 1-2: Στο +14 από τη Ρεάλ οι Καταλανοί, έτοιμοι να πανηγυρίσουν τον τίτλο
- Τι πρέπει να μάθουν οι αγχώδεις γονείς για το εργασιακό μέλλον των παιδιών τους στην εποχή της AI
- Ηλίας Γκότσης: Δέχτηκα πρόταση να συμμετέχω σε ριάλιτι του εξωτερικού που θα με διεκδικούσαν άνδρες
- Η Φαμαλικάο άφησε εκτός τίτλου τη Μπενφίκα (2-2) και ο Μουρίνιο στον πάγκο τον Παυλίδη
- Τα λόγια ειναι περιττά; Ο Κλέι Τόμπσον απαντά με τέσσερις λέξεις στον χωρισμό του με την Megan Thee Stallion
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442