Δακρυγόνα σε διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη κατά της επίθεσης στα σύνορα
Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση κατά διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την πολύνεκρη επίθεση στην πόλη Σουρούτς. Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση ενεπλάκησαν σε επεισόδια, αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.
Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση κατά διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την πολύνεκρη επίθεση στην πόλη Σουρούτς.
Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση ενεπλάκησαν σε επεισόδια, αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.
Η διαδήλωση ήταν ειρηνική, ωστόσο κάποια στιγμή ορισμένοι από τους συμμετέχοντες πέταξαν μπουκάλια εναντίον αστυνομικών, αναφέρουν οι ίδιες πηγές στο Reuters.
Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης μετά την επίθεση στη Σουρούτς, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 30 άτομα. Οι διαδηλωτές επιρρίπτουν την ευθύνη για την επίθεση -η οποία αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος- στην τουρκική κυβέρνηση.
Ορισμένοι από τους διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα εναντίον του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP): «Ισλαμικό Κράτος, δολοφόνοι, Ερντογάν και AKP, συνεργοί».
Οι Κούρδοι της Τουρκίας είναι εξοργισμένοι διότι, όπως λένε, η Άγκυρα δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει τη δράση του Ισλαμικού Κράτους.
Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ανακοίνωσε νωρίτερα ότι καθιστά υπεύθυνη την κυβέρνηση για τη σημερινή επίθεση, καθώς διατείνεται ότι η Άγκυρα «υποστήριξε» τη δράση των τζιχαντιστών εναντίον των Κούρδων στη Συρία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ιράν: Πλήθος κόσμου στην προσευχή στη μνήμη του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
- Φορολογικές δηλώσεις: Υποβλήθηκε αριθμός ρεκόρ 10 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
- Μαρίζα Κωχ: Ξανά στη σκηνή μετά το σοβαρό ατύχημα της – Θα φορέσει το φόρεμα της Eurovision του 1976
- Επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες- «Σημαντικό να βρούμε από πού ξεκίνησαν και πού πήγαν»
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
- Ο Snoopy της «Ελπίδας»: Το κουτάβι που πετάχτηκε στον Σχοινιά ονειρεύεται το παντοτινό του σπίτι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442