Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η βελγική Μπριζ αντίπαλος του ΠΑΟ στο Champions League

Η βελγική Μπριζ αντίπαλος του ΠΑΟ στο Champions League

Τη Μπριζ θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπως προέκυψε από τη σχετική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας. Το «τριφύλλι» θα δώσει στην Αθήνα την πρώτη αναμέτρηση στις 28 Ιουλίου (21:00), ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα λάβει χώρα στο «Γιαν Μπρέιντελ», χωρητικότητας 30.000 θεατών, στις 5 Αυγούστου. Ετσι, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου απέφυγε την Σαχτάρ Ντόνετσκ, τον Άγιαξ, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Μονακό, πέφτοντας πάνω σε μια ομάδα που αντιμετώπισε πριν από λίγες ημέρες σε φιλικό αγώνα, όπου η Μπριζ επιβλήθηκε με 2-1.

Τη Μπριζ θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπως προέκυψε από τη σχετική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας. Το «τριφύλλι» θα δώσει στην Αθήνα την πρώτη αναμέτρηση στις 28 Ιουλίου (21:00), ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα λάβει χώρα στο «Γιαν Μπρέιντελ», χωρητικότητας 30.000 θεατών, στις 5 Αυγούστου.

Ετσι, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου απέφυγε την Σαχτάρ Ντόνετσκ, τον Άγιαξ, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Μονακό, πέφτοντας πάνω σε μια ομάδα που αντιμετώπισε πριν από λίγες ημέρες σε φιλικό αγώνα, όπου η Μπριζ επιβλήθηκε με 2-1.

Η Μπριζ είναι μια νεανική ομάδα (μ.ο ηλικίας 23,3 ετών), της οποίας η έλλειψη εμπειρίας, ήταν ένας από τους λόγους που το «πλήρωσε» στα play off του Βελγίου την περασμένη σεζόν. Φέτος τερμάτισε στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, όμως στα play off είδε τη Γάνδη να την ξεπερνά και να της «κλέβει» τον τίτλο, ενώ κατάφερε να κερδίσει το Κύπελλο επικρατώντας της Άντερλεχτ.

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα «δεμένο» σύνολο με καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και αργή άμυνα, κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός.

Θεωρητικά, το «αστέρι» της ομάδας είναι ο Μεσελέ που αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας. Στη μεταγραφική περίοδο δεν έχασε κάποιο σημαντικό παίκτη της, ενώ αντίθετα ενισχύθηκε με καλύτερη μεταγραφή αυτή του επιθετικού Αμπντουλαγιέ Ντιαμπί (24 ετών, Μάλι).

Η «παράδοση» είναι με το μέρος της, καθώς συνολικά σε έξι αναμετρήσεις, οι Βέλγοι μετρούν 3 νίκες, 2 ματς έχουν λήξει ισόπαλα και μόνο μία φορά χαμογέλασαν οι «πράσινοι».

Τα στιγμιότυπα από το πρόσφατο φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων…

Τα οικονομικά της πρόκρισης…

Σε περίπτωση πρόκρισης, ο Παναθηναϊκός θα εισπράξει 3.000.000 ευρώ, εκτός εάν προκριθεί και από τα πλέι οφ. Τότε θα εισπράξει 2.000.000 ευρώ συν όσα προβλέπονται από τους ομίλους, ήτοι εξασφαλισμένα 12.000.000 ευρώ. Αντίθετα, ένας αποκλεισμός από τον 3ο προκριματικό γύρο θα προσφέρει στον Παναθηναϊκό μόλις 400.000 ευρώ και το «εισιτήριο» για τα πλέι οφ του Europa League.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ:

Ήρθαν: Χανς Φάνακεν (Λόκερεν), Αμπντουλαγιέ Ντιαμπί (Λιλ), Ντιόν Κολς (Λέουβεν), Μπερνιέ Ιμπίνι Ισέι (Σιπγκ), Σεμπάστιεν Μπρουζεσε (Ζούλτε Βάρεγκεμ), Βαλντεμάρ Σομπότα (Ζενκτ Πάουλι), Μουσαγκα Μπακένγκα (Μόλντε), Έλτον Μοντέιρο (Κοΐμπρα), Βαλερίς Σαμπάλα (Γιάμπλονετς), Νικολάς Καστίγιο (Μάιντζ).

Έφυγαν: Μπίργκερ Φερστράτε (Κορτράικ), Σωκράτης Διούδης (Πανιώνιος), Σβεν Ντοστ (Βέτερεν), Ζίνο Γκάνο (Μπέβερεν), Βλάνταν Κούγιοβιτς, Φρανσίσκο Σίλβα (Οσασούνα).

Προπονητής της ομάδας είναι ο Μισέλ Πρεντόμ, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στον πάγκο το 2013. Εχει περάσει από τη Σαντάρ Λιέγης, τη Γάνδη, την Τβέντε και την Αλ Σαμπάμπ, ενώ το εφετινό Κύπελλο ήταν ο πρώτος τίτλος που κατέκτησε με τη Μπριζ.

Στα φιλικά προετοιμασίας που έχει δώσει έως σήμερα η Μπριζ έχει φέρει τα παρακάτω αποτελέσματα: Χέιστ – Μπριζ 0-10, Ροεσελάρε – Μπριζ 1-0, Μπριζ – Παναθηναϊκός 2-1, Μπριζ – Μπασακσεχίρ 1-1 και Ντνίπρο – Μπριζ 4-3.

Περισσότερα σε λίγο…

Τα ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση έχουν ως εξής:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Σαράγεβο (Βοσνία) ή Λεχ Πόζναν (Πολωνία) – Βασιλεία (Ελβετία)

Λουντογκόρετς Ράζγκραντ (Βουλγαρία) ή Μιλσάμι Ορχέι (Μολδαβία) – Σκεντέρμπεου (Αλβανία) ή Κρουσέιντερς (Β. Ιρλανδία)

Βέντσπιλς (Λετονία) ή Ελσίνκι (Φινλανδία) – Μάριμπορ (Σλοβενία) ή Αστάνα (Καζακστάν)

Σέλτικ (Σκοτία) ή Στιάρναν (Ισλανδία) – Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) ή Ρούνταρ (Μαυροβούνιο)

Τρέντσιν (Σλοβακία) ή Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) – Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) ή Ντίλα Γκόρι (Γεωργία)

Μίντιλαντ (Δανία) ή Λίνκολν (Γιβραλτάρ) – ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) ή Βαρντάρ (ΠΓΔΜ)

Χιμπέρνιανς (Μάλτα) ή Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) – Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) ή Φόλα Ες (Λουξεμβούργο) – Μόλντε (Νορβηγία) ή Πιούνικ (Αρμενία)

Δε Νιου Σέιντς (Ουαλία) ή Βιντεότον (Ουγγαρία) – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) ή Ντάνταλκ (Ιρλανδία)

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) – Μάλμε (Σουηδία) ή Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία)

ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) – Μπριζ (Βέλγιο)
Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία) – Μονακό (Γαλλία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) – Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) – Άγιαξ (Ολλανδία)
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) – Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024