Σάββατο 13 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Spotmechanic, «χαρτογραφεί» τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα της εγχώριας αγοράς

Η Spotmechanic, «χαρτογραφεί» τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα της εγχώριας αγοράς

Η καινοτόμος ελληνική start up κινητών υπηρεσιών τεχνικού ελέγχου μεταχειρισμένων οχημάτων συμπλήρωσε πρόσφατα τρεις μήνες λειτουργίας της και «χαρτογραφεί» ην κατάσταση των μεταχειρισμένων στην εγχώρια αγορά δημοσιοποιώντας τα ευρήματα των 1.000 τεχνικών ελέγχων που διεξήγαγε.


Η Spotmechanic, μια καινοτόμος ελληνική start up η οποία παρέχει «κινητές» υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, στον τόπο επιλογής του ενδιαφερόμενου με τη συνδρομή εξειδικευμένων μηχανικών και τον απαιτούμενο εξοπλισμό κάνει αποτίμηση των δεδομένων που προέκυψαν από τη δραστηριοποίησή της κατά τους πρώτους τρεις μήνες λειτουργίας της σχετικά με τα ευρήματα των 1.000 τεχνικών ελέγχων που πραγματοποίησε σε αυτοκίνητα ιδιωτών και εμπόρων.

Βάσει των στοιχείων της Spotmechanic, οι έλληνες αγοραστές προτιμούν τα ασφαλή αυτοκίνητα, τα οποία δεν παρουσιάζουν σημαντικά μηχανολογικά προβλήματα.

Στο κρίσιμο ερώτημα κατά πόσο τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα ανάλογα αν διατίθενται από ιδιώτες ή εμπόρους, η απάντηση είναι ότι η κατάσταση των προς πώληση μεταχειρισμένων δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα είτε τα διαθέτουν επαγγελματίες είτε ιδιώτες.

Συγκριτικά, οπτικά πιο άρτια είναι τα αυτοκίνητα των επαγγελματιών εμπόρων, ωστόσο, βάσει των στοιχείων της Spotmechanic τα μεταχειρισμένα που πωλούνται από ιδιώτες έχουν μικρότερο ιστορικό επισκευών σε φανοποιείο.

Σε επίπεδο ασφάλειας και μηχανικών μερών, η εικόνα των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων δεν αλλάζει ιδιαίτερα με βάση την παραπάνω κατηγοριοποίηση αποδεικνύοντας, όπως επισημαίνεται από την Spotmechanic, «ότι η επιλογή ιδιώτη ή εμπόρου για την αγορά μεταχειρισμένου δεν εγγυάται από μόνη της την καλή κατάσταση του αυτοκινήτου».

Επίσης, όπως επισημαίνεται από την Spotmechanic και βάσει των ελέγχων που πραγματοποίησε από τον Απρίλιο, τα στοιχεία δείχνουν πως η απόφαση αγοράς δεν επηρεάζεται από τον τόπο διαμονής και το φύλο του ενδιαφερόμενου, αλλά αποκλειστικά από την κατάσταση του προς διάθεση αυτοκινήτου.

Σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα της Spotmechanic αξίζει να σημειωθεί ότι την εταιρεία εμπιστεύτηκαν πάνω από 400 άνθρωποι με τόπο διαμονής εκτός Αθηνών, για έλεγχο αυτοκινήτου στην Αττική, ενώ το 25% των τεχνικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από τον Απρίλιο ζητήθηκε από γυναίκες.

Στατιστικά, τα περισσότερα αιτήματα για τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από την Spotmechanic από τον Απρίλιο αφορούσαν, σε επίπεδο κατασκευαστών, αυτοκίνητα των Mercedes-Benz, smart, VW και Fiat, ενώ σε επίπεδο μοντέλων, τα smart fortwo, MINI Hatchback και Audi A4.

Επίσης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία κινητών υπηρεσιών τεχνικού ελέγχου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Spotmechanic, «σε πάνω από 340 περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι αγόρασαν το αυτοκίνητο βασιζόμενοι μόνο στην 10σέλιδη αναφορά της Spotmechanic, χωρίς να αντιμετωπίσουν το παραμικρό απρόοπτο στην χρήση του μετά την αγορά».

Υπενθυμίζεται ότι σε ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργίας της Spotmechanic, εκτός από την ευελιξία της δυνατότητας τεχνικού ελέγχου στο χώρο επιλογής του υποψήφιου ιδιοκτήτη μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, οι μηχανικοί της πραγματοποιούν ενδελεχή έλεγχο 180+ σημείων παραδίδοντας στον ενδιαφερόμενο μια δεκασέλιδη τεχνική έκθεση με τα συμπεράσματα τους η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί μαζί με την αγγελία του αυτοκινήτου και διαδικτυακά.

Επίσης όπως επισημαίνεται οι υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου της Spotmechanic είναι πλήρως ανεξάρτητες και δεν υπόκεινται σε κανένα συμφέρον πώλησης ή ιδιοκτησίας αυτοκινήτου με την εταιρεία να δεσμεύεται για την ίση αντιμετώπιση, ανεξαρτήτως μάρκας και τύπου αυτοκινήτου, οποιουδήποτε ιδιοκτήτη, ιδιώτη ή εμπόρου.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις υπηρεσίες της Spotmechanic που προς το παρόν δραστηριοποιείται στην Αθήνα και στα προάστια της, μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στο spotmechanic.gr

auto.in.gr

Sports in

Εκεί που δεν έφτασε ποτέ κανείς άλλος Έλληνας -σε μια σεζόν- στα κύπελλα Ευρώπης (vids)

Ο Κώστας Φορτούνης κάνει πράγματα που νομίζαμε πως δεν υπάρχουν στα μέρη μας και…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 13 Απριλίου 2024