Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λευκός καρχαρίας ξεβράστηκε ζωντανός σε παραλία των ΗΠΑ

Λευκός καρχαρίας ξεβράστηκε ζωντανός σε παραλία των ΗΠΑ

Οι λουόμενοι με τη βοήθεια μελών οικολογικής οργάνωσης βοήθησαν το κήτος να ξαναμπεί στο φυσικό του περιβάλλον και να τον σώσουν.

Η καρδιά των λουόμενων στην παραλία Σάουθ Μπιτς στο Κέιπ Κοντ της Μασαχουσέτης πήγε στην… κούλουρη όταν την Δευτέρα το μεσημέρι είδαν να ξεβράζεται πάνω στην ακρογιαλιά, σε απόσταση λίγων μέτρων από τις ομπρέλες τους, ένας μικρός λευκός καρχαρίας του Ατλαντικού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Boston Globe, ο μικρός καρχαρίας ξεβράστηκε -για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους- στην ακτή και σπαρταρούσε πάνω στην άμμο, προσπαθώντας να βρει έναν τρόπο να μπει ξανά στο νερό και να μην πεθάνει.

Αρχικά οι λουόμενοι τον πλησίασαν επιφυλακτικά -καθότι, μπορεί να ήταν μικρός σε ηλικία, αλλά ήταν πάνω από δυο μέτρα σε μήκος- αλλά κατόπιν όλο και περισσότεροι παραθεριστές προσέτρεξαν να τον βοηθήσουν: αρχικά του έριχναν κουβάδες με θαλασσινό νερό για να τον κρατήσουν ζωντανό, ενώ κάποιοι άλλοι φώναξαν τα μέλη της οργάνωσης Atlantic White Shark Conservancy για την προστασία των καρχαριοειδών του Ατλαντικού ωκεανού.

Πράγματι, όταν έφτασαν μέλη οικολογικής οργάνωσης, έδεσαν στην ουρά του μικρού καρχαρία ένα σκοινί, εν είδη λάσου, και με τη βοήθεια μιας βάρκας τράβηξαν το κήτος ξανά μέσα στη θάλασσα.

Αλλά κι εκεί χρειάστηκε να γίνει μια επιπλέον προσπάθεια για να παραμείνει στη ζωή ο καρχαρίας, καθώς δεν ήταν σε θέση να κολυμπήσει από μόνος του σε πιο βαθιά νερά.

Έτσι, τα μέλη της οργάνωσης, τον έδεσαν στη βάρκα και μετά από περίπου μια ώρα ο καρχαρίας αφέθηκε ξανά ελεύθερος στο φυσικό του περιβάλλον.

«Πριν από 20-25 χρόνια, όλοι θα ήθελαν να σκοτώσουν τον καρχαρία. Όμως τώρα όλοι έτρεξαν να τον σώσουν», δήλωσε εις εκ των οικολόγων, ο Στιούαρτ Σμιθ.

Δείτε το βίντεο με την επιχείρηση διάσωσης:


Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024