Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πελεκάνος επέστρεψε στον Αρη με νέο διετές συμβόλαιο

Ο Πελεκάνος επέστρεψε στον Αρη με νέο διετές συμβόλαιο

Την επισημοποίηση της συνεργασίας της με τον Μιχάλη Πελεκάνο ανακοίνωσε την Τετάρτη η ΚΑΕ Αρης. Ο 34χρονος φόργουορντ (1.98μ., γεννημένος στις 25 Μαϊου 1981), επιστρέφει στους «κίτρινους», μετά τη θητεία του στο ρόστερ της ομάδας τη διετία 2012-2014 και συμφώνησε για δέσμευσή του με το τμήμα για τα δύο επόμενα χρόνια. Αποτελεί, δε, το τρίτο στη σειρά μεταγραφικό απόκτημα για τους Θεσσαλονικείς, για τη νέα αγωνιστική περίοδο, μετά τους Θόδωρο Ζάρα και Βασίλη Ξανθόπουλο.

Την επισημοποίηση της συνεργασίας της με τον Μιχάλη Πελεκάνο ανακοίνωσε την Τετάρτη η ΚΑΕ Αρης. Ο 34χρονος φόργουορντ (1.98μ., γεννημένος στις 25 Μαϊου 1981), επιστρέφει στους «κίτρινους», μετά τη θητεία του στο ρόστερ της ομάδας τη διετία 2012-2014 και συμφώνησε για δέσμευσή του με το τμήμα για τα δύο επόμενα χρόνια.

Αποτελεί, δε, το τρίτο στη σειρά μεταγραφικό απόκτημα για τους Θεσσαλονικείς, για τη νέα αγωνιστική περίοδο, μετά τους Θόδωρο Ζάρα και Βασίλη Ξανθόπουλο.

Ο Πελεκάνος ξεκίνησε την καριέρα του από το Περιστέρι, όπου έμεινε για πέντε χρόνια, μέχρι το 2004. Τη διετία 2004-2006 αγωνίστηκε στην ΑΕΚ και ακολούθησε η συνεργασία του με τον Πανελλήνιο (2006-2007).

Το 2007 έκανε το μεγάλο άλμα στη Ρεάλ Μαδρίτης και το 2008 μεταπήδησε στον Ολυμπιακό. Τη σεζόν 2009-10 έπαιξε «δανεικός» στο Μαρούσι, πριν επιστρέψει στον Ολυμπιακό για ακόμα δύο σεζόν, με τον οποίο κατέκτησε το 2012 τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Αφήνοντας τον Αρη το καλοκαίρι του 2014 «μετανάστευσε», για δεύτερη φορά στην καριέρα του, στη Ρουμανία και την Πλοϊέστι με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες, ενώ το 2007 με την εθνική Ανδρών, κατέκτησε την 4η θέση στο Ευρωμπάσκετ.

«Να επιστρέψει ο Αρης εκεί που του αρμόζει»

Τις πρώτες σκέψεις του, με την επισημοποίηση σήμερα της επιστροφής του στον Αρη, εξέφρασε, μέσω της επίσημης σελίδας της ΚΑΕ στο διαδίκτυο, ο Μιχάλης Πελεκάνος.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην ομάδα. Πέρασα δύο καλά χρόνια στον Αρη και ελπίζω αυτά που έρχονται να είναι καλύτερα. Χαίρομαι πολύ που η ομάδα επέστρεψε στην Ευρώπη, γιατί της αξίζει να παίζει εκτός συνόρων, με την ιστορία που έχει, τη δυναμική που αναπτύσσει εκ νέου και τον υπέροχο κόσμο της», δήλωσε, αρχικά, ο 34χρονος φόργουορντ.

Πρόσθεσε χαρακτηρίζοντας τη νέα αγωνιστική περίοδο: «Δύσκολη. Θα είναι μία σεζόν πρόκληση, αφού ο στόχος του Αρη θα είναι τριπλός, σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και EuroCup. Σαφώς χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου για να τα καταφέρουμε και θα έρθουν και τα αποτελέσματα». Κατέληξε λέγοντας πως: «Μεγάλο ρόλο στην προσπάθεια της ομάδας παίζει η παρουσία του κ. Λάσκαρη.

Από την αρχή έδειξε ότι αγαπάει τον Αρη και θα προσπαθήσει, μαζί με τη διοίκηση της ομάδας, να τον επαναφέρει στην ελίτ, μέσω της οικονομικής εξυγίανσης που ήδη γίνεται. Το πρώτο βήμα έγινε με την επιστροφή στην Ευρώπη και όλοι μαζί, διοίκηση, ομάδα, κόσμος, πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να καθιερωθεί ο Αρης στα επίπεδα που του αρμόζουν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024