Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Κινηματογραφικοί αστέρες όπως οι Πιρς Μπρόσναν, Σάλμα Χάγιεκ, Λίαμ Νίσον, Μόργκαν Φρίμαν, Ίαν ΜακΚέλεν, Κέιτ Ουίνσλετ, κ.α., μάς δίνουν ραντεβού στις σκοτεινές αίθουσες από αυτή την εβδομάδα.

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση

Κινηματογραφικοί αστέρες όπως οι Πιρς Μπρόσναν, Σάλμα Χάγιεκ, Λίαμ Νίσον, Μόργκαν Φρίμαν, Ίαν ΜακΚέλεν, Κέιτ Ουίνσλετ, κ.α., μάς δίνουν ραντεβού στις σκοτεινές αίθουσες από αυτή την εβδομάδα.

Έτσι, ένας ηλικιωμένος Σέρλοκ Χολμς (Ο κύριος Χολμς), ένας… μπερμπάντης βρετανός καθηγητής (Πώς Να Κάνετε Έρωτα σαν Εγγλέζος), ένας αθυρόστομος… αρκούδος (Ted 2), δυο παράνομοι εραστές (Το μπλε δωμάτιο), και ένας δυνατός έρωτας στις Βερσαλλίες του 17ου αιώνα (Ένα μικρό χάος), έρχονται για να κατακλύσουν τη μεγάλη οθόνη, από την Πέμπτη 16 Ιουλίου.


Πώς να κάνετε έρωτα σαν Εγγλέζος
Οι Πιρς Μπρόσναν, Σάλμα Χάγιεκ, Τζέσικα Άλμπα, Μάλκολμ Μακντάουελ και Μπεν Μακένζι πρωταγωνιστούν στην καλοκαιρινή, ρομαντική κομεντί για τον έρωτα, την οικογένεια, αλλά και τη δύναμη ενός καλού Μεξικανού δικηγόρου. Στη σοφιστικέ και σέξι ρομαντική κομεντί «Πώς να Κάνετε Έρωτα σαν Εγγλέζος» ο Πιρς Μπρόσναν θα βρεθεί ανάμεσα στις εκρηκτικές Σάλμα Χάγιεκ και Τζέσικα Άλμπα. Ο Μπρόσναν υποδύεται έναν καθηγητή πανεπιστημίου στο Κέιμπριτζ που θα βρει τον δάσκαλό του, στο πρόσωπο της Σάλμα Χάγιεκ, και θα αναγκαστεί να επαναπροσδιορίσει τη γεμάτη ερωτικές περιπέτειες ζωή του, αφότου αφήσει την Τζέσικα Άλμπα, φοιτήτρια του στο πανεπιστήμιο και ετεροθαλή αδελφή της Χάγιεκ, έγκυο.


Ο κύριος Χολμς
Βασισμένη στο μυθιστόρημα A Slight Trick of the Mind του Μιτς Κάλιν, η ταινία αποτελεί μια πολύ διαφορετική ματιά στον κόσμο του διάσημου ντετέκτιβ. Το 1947, ένας ηλικιωμένος, πλέον, Σέρλοκ Χολμς (Ίαν ΜακΚέλεν), επιστρέφει από ένα ταξίδι στην Ιαπωνία στο απομακρυσμένο παραθαλάσσιο σπίτι του, και περνάει το τέλος των ημερών του φροντίζοντας τις μέλισσές του. Μόνη του συντροφιά, η οικονόμος και ο νεαρός γιος της. Παλεύοντας με τις δυνάμεις του μυαλού του που τον εγκαταλείπουν, ο Χολμς βασίζεται στο νεαρό αγόρι για να επαναφέρει τις αναμνήσεις της τελευταίας του υπόθεσης που τον έκαναν να παραιτηθεί. Αναζητεί απαντήσεις στα μυστήρια της ζωής και της αγάπης- πριν να είναι αργά.


Ted 2
Με τους Λίαμ Νίσον, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Αμάντα Σέιφριντ, Μόργκαν Φρίμαν, Σεθ Μακφάρλαν (φωνή). Ο αρκούδος που δε σταματά στιγμή να βωμολοχεί (με τη φωνή του ταλαντούχου σκηνοθέτη και ηθοποιού Σεθ ΜακΦάρλαν) και να φλερτάρει ασύστολα, κάνοντας ρεκόρ εισπράξεων, ξαναχτυπά και, μάλιστα, με σοβαρό σκοπό, καθώς θέλει να ντυθεί γαμπρός. Η ταινία διακρίνεται για τον καταιγιστικό ρυθμό, τους «βρώμικους» διαλόγους και την εύστοχη κριτική ματιά πάνω στα τεκταινόμενα της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας.


Ένα μικρό χάος
Ο Άλαν Ρίκμαν («Χάρι Πότερ», «Λογική κι Ευαισθησία») σκηνοθετεί την βραβευμένη με Όσκαρ Κέιτ Ουίνσλετ σε μία δυνατή ερωτική ιστορία εποχής, που μας ταξιδεύει στις Βερσαλλίες του 17ου αιώνα. Αποφασισμένος να φτιάξει μια νέα Εδέμ στις Βερσαλλίες, ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΔ’ (Άλαν Ρίκμαν) ζητά από το βασιλικό αρχιτέκτονα τοπίου, Αντρέ Λε Νοτρ (Ματίας Σένερτς) να σχεδιάσει έναν επίγειο παράδεισο. Ο Λε Νοτρ επιλέγει, για τον σχεδιασμό, την Σαμπίν Ντε Καρά (Κέιτ Ουίνσλετ), μια ταλαντούχα και αντισυμβατική σχεδιάστρια. Σύντομα η Σαμπίν θα γίνει το μήλο της έριδας στη βασιλική αυλή. Η σύζυγος του Λε Νοτρ, αντιλαμβάνεται την ερωτική έλξη ανάμεσα σε εκείνον και τη Σαμπίν και προσπαθεί να τη σαμποτάρει, αναγκάζοντας τη Σαμπίν και τον Λε Νοτρ να δουλέψουν μαζί για να σώσουν το έργο της. Το αμοιβαίο πάθος τους θα μετατραπεί σε μια επικίνδυνη έλξη που είναι αδύνατον να αγνοήσουν.


Το μπλε δωμάτιο
Ένα ιμπρεσιονιστικό ρομαντικό θρίλερ που συμμετείχε στο Ένα Κάποιο Βλέμμα στο Φεστιβάλ Καννών 2014 και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από το γαλλικό Τύπο. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ζωρζ Σιμενόν. Ο Ζουλιέν και η Εσθέρ συναντιούνται κάθε Πέμπτη στο δωμάτιο ενός επαρχιακού ξενοδοχείου. Είναι και οι δύο παντρεμένοι και στο δωμάτιο αυτό κάνουν έρωτα και μοιράζονται το πάθος τους, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια των κατοίκων της μικρής γαλλικής πόλης. «Θα περνούσες τη ζωή σου μαζί μου αν ξαφνικά ήμασταν ελεύθεροι;» τον ρωτά κάποια στιγμή εκείνη. Κι αυτός, χωρίς να το πολυσκεφτεί, της απαντά «Φυσικά». Όταν ξαφνικά ο Ζουλιέν βρίσκεται να ανακρίνεται από την αστυνομία για ένα έγκλημα, τα αθώα αυτά λόγια αποκτούν άλλη διάσταση, καθώς βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν ιστό από ψέματα που ο ίδιος κατασκεύασε. Για ποιο λόγο κατηγορείται όμως; Το βιβλίο του Ζωρζ Σιμενόν, «Το Μπλε Δωμάτιο», κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Άγρα, σε μετάφραση Αργυρώς Μακάρωφ.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 16/-22/7

Δείτε περισσότερα για τις Νέες Ταινίες

entertainment.in.gr

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024