Ο Μελ Γκίμπσον σε κινεζική ταινία για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Ελισάβετ Σταμοπούλου Μια νέα πρόκληση έρχεται να προστεθεί στο «βιογραφικό» του Μελ Γκίμπσον. Θα συμμετάσχει σε υψηλού προϋπολογισμού κινεζική ταινία που «γιορτάζει» την70η Επέτειο Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ρόλο συμβούλου κατέχει στη 3D ταινία «The Bombing», στην πρωταγωνιστική ομάδα της οποίας θα βρίσκεται ο Μπρους Γουίλις, με τη σκηνοθεσία να ανήκει στον Xiao Feng. […]
Ελισάβετ Σταμοπούλου
Μια νέα πρόκληση έρχεται να προστεθεί στο «βιογραφικό» του Μελ Γκίμπσον. Θα συμμετάσχει σε υψηλού προϋπολογισμού κινεζική ταινία που «γιορτάζει» την70η Επέτειο Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ρόλο συμβούλου κατέχει στη 3D ταινία «The Bombing», στην πρωταγωνιστική ομάδα της οποίας θα βρίσκεται ο Μπρους Γουίλις, με τη σκηνοθεσία να ανήκει στον Xiao Feng.
Με μεγάλο ενδιαφέρον για την περίοδο εκείνη και μέσα από την έντονη παρατηρητικότητά του για την Κίνα, ο Γκίμπσον θα δώσει τα «φώτα» του για το πώς θα γυριστεί η ταινία.
Περιστρέφεται γύρω από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και συγκεκριμένα εστιάζει στο βομβαρδισμό της πόλης Τσονγκτσίνγκ από τις ιαπωνικές δυνάμεις. Ανάμεσα στους στόχους της ταινίας βρίσκεται και η ανάδειξη της σκληρότητας του πολέμου, αλλά και το θάρρος και η αποφασιστικότητα που απαιτεί ο αγώνας, με την ελπίδα ως σύμμαχο.
Οι γνώσεις του Γκίμπσον για την εποχή εκείνη συμπράττουν με την εμπειρία του Feng πάνω στις ταινίες δράσης. Είχε σκηνοθετήσει κατά το παρελθόν, το 2012, το «Hushed Roar», με τη δράση να κυριαρχεί.
Όσον αφορά το cast, αναμένεται να είναι δυνατό. Μαζί με τον Μπρους Γουίλις, την ταινία πλαισιώνουν οι ηθοποιοί Song Seung-heon, Nicholas Tse και Liu Ye.
Οι παραγωγοί «τοποθέτησαν» τον προϋπολογισμό της ταινίας στα 65 εκατομμύρια δολάρια, ενώ προηγούμενες αναφορές μέσων είχαν κάνει λόγο για 90 εκατομμύρια.
«Έχω δει τόσες αλλαγές να συντελούνται στην Κίνα», αναφέρει ο Γκίπσον και προσθέτει: «Η ταινία έχει μια εξαιρετική ομάδα παραγωγών, σκηνοθετών και πρωταγωνιστών. Η ομάδα μας είναι φανταστική. Μετριόφρων, αλλά ενθουσιώδης».
Στις σκηνοθετικές δουλειές του Γκίπσον περιλαμβάνονται και οι ταινίες «Braveheart», «Τα Πάθη του Χριστού» και «Apocalypto». Ήταν και παραγωγός αυτών των ταινιών, ενώ για το «Braveheart» απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Σκηνοθέτη.
entertainment.in.gr
- Άγριος καυγάς Κωνσταντοπούλου – Κομνηνάκα (ΚΚΕ) στη Βουλή: «Είσαι ξεφτιλισμένη» – «Οι φασίστες μιλάνε έτσι…»
- Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αρνείται την Γενοκτονία των Ποντίων και καταγγέλλει την Ελλάδα για φρικαλεότητες
- Πατέρας Κυριακής Γρίβα: «Αν οι αστυνομικοί έκαναν τη δουλειά τους, η κόρη μου θα ήταν ζωντανή»
- Τραγωδία στην Πάτρα: Άνδρας έπεσε με ΙΧ στη θάλασσα στη δυτική προβλήτα του Ρίου
- Ο Λαουτάρο αποθέωσε τον Χάρι Κέιν – «Είναι ο κορυφαίος σέντερ φορ στον κόσμο»
- Ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ο 4ος γάμος του, τα 6 παιδιά και μια αγωγή




