Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μολότοφ και χημικά στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Μολότοφ και χημικά στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Ένταση, με ρίψεις μολότοφ και δακρυγόνων, επικράτησε περίπου στις 9 το βράδυ στο Σύνταγμα όπου βρίσκεται σε εξέλιξη συγκεντρώσεις που οργανώνονται από πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση της συμφωνίας κυβέρνησης - δανειστών. Στις φλόγες τυλίχθηκε βαν τηλεοπτικού σταθμού στο Ζάππειο. Νωρίτερα, η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές τεσσάρων ακτιβιστών στην πλατεία Κουμουνδούρου. Φωτογραφίες

Ένταση, με ρίψεις μολότοφ και δακρυγόνων, επικράτησε περίπου στις 9 το βράδυ στο Σύνταγμα όπου βρίσκεται σε εξέλιξη συγκεντρώσεις που οργανώνονται από πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση της συμφωνίας κυβέρνησης – δανειστών.

Την ώρα που ξεκινούσε η συζήτηση στην Ολομέλεια ομάδα κουκουλοφόρων, που είχαν παρεισφρήσει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έριξε μολότοφ ενάντια στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν επί της Αμαλίας και τα ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών.

Αυτή την ώρα το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών έχει διαλυθεί μπροστά από τη Βουλή, ενώ ομάδα διαδηλωτών έχει ανασυνταχθεί στο Ζάππειο.

Στις φλόγες τυλίχθηκε βαν τηλεοπτικού σταθμού που βρίσκεται μπροστά από τον Εθνικό Κήπο, μετά από βόμβα μολότοφ που πέταξε ομάδα αντιεξουσιαστών.

Παράλληλα, ομάδες αντιεξουσιαστών έκαψαν πριν από λίγη ώρα, ένα αυτοκίνητο στο Σύνταγμα, ενώ έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων και ΑΤΜ στο κέντρο της Αθήνας.

Σε σαράντα προσαγωγές ατόμων για τα επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος, έχει προχωρήσει έως αυτή την ώρα η Αστυνομία.

Νωρίτερα, λίγο πριν τις 8 μ.μ., η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές τεσσάρων ακτιβιστών στην πλατεία Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα αυτά κρατούσαν πανό, το οποίο σκόπευαν να αναρτήσουν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ διοργάνωσε συγκέντρωση στην Ομόνοια, ενώ στο Σύνταγμα έχει καλέσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Οι δρόμοι του κέντρου θυμίζουν προηγούμενα χρόνια, όταν γίνονταν κινητοποιήσεις για τα μνημόνια.


Εμφανή παρουσία έχουν διμοιρίες ΜΑΤ σε Σταδίου και πέριξ της Βουλής. Στην οδό Ρηγίλλης μάλιστα εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε δρόμο επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ένας «Αίαντας», τεθωρακισμένο όχημα – υδροφόρα δηλαδή με κανονάκι νερού για την αντιμετώπιση διαδηλωτών.
Ουρά έχει σχηματιστεί στην είσοδο της Βουλής καθώς πολύς είναι ο κόσμος που έχει εκφράσει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει στη σημερινή συζήτηση από τα θεωρεία. Γι’ αυτό έχουν επιστρατευτεί αστυνομικοί με πολιτικά ώστε να γίνεται σχετικός ενδελεχής έλεγχος και να εξυπηρετηθούν γρήγορα όσοι θέλουν να μπουν.
Ανοιχτός θα παραμείνει τελικά ο σταθμός του μετρό Σύνταγμα. Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι θα κλείσει στις 18:00 με εντολή της Αστυνομίας, εν όψει του παλλαϊκού συλλαλητηρίου που διοργανώνει στις 19:30 η ΑΔΕΔΥ. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024