Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πάροβ Στέλαρ: O μουσικός πίσω από το «βαστάτε γερά Έλληνες»

Πάροβ Στέλαρ: O μουσικός πίσω από το «βαστάτε γερά Έλληνες»

Ελισάβετ Σταμοπούλου Πρωτοπόρος της electroswing, μπολιάζει την τζαζ με τη house και την electro με την breakbeat μουσική. Ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού, o αυστριακός παραγωγός και DJ Marcus Füreder ή κατά κόσμον Πάροβ Στέλαρ, παρουσιάζει ξανά στο ελληνικό κοινό τη δουλειά του, την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Ejekt Festival. Ο άνθρωπος που […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Πρωτοπόρος της electroswing, μπολιάζει την τζαζ με τη house και την electro με την breakbeat μουσική. Ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού, o αυστριακός παραγωγός και DJ Marcus Füreder ή κατά κόσμον Πάροβ Στέλαρ, παρουσιάζει ξανά στο ελληνικό κοινό τη δουλειά του, την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Ejekt Festival.

Ο άνθρωπος που έχει πάνω από 900, 000 like στη σελίδα του στο Facebook, με την κάθε ανάρτησή του να συγκεντρώνει τα βλέμματα των χρηστών, σπείρει τον ενθουσιασμό στο «στρατόπεδο» των οπαδών του.

Τραγούδια του όπως τα «Booty Swing», «Matilda», «The Princess», «The Sun», «Catgroove», «The Phantom», «The Mojo Radio Gang» και «Chambermaid Swing» βρίσκονται στο «ρεπερτόριο» του κοινού που με ανεβασμένη αδρεναλίνη τα θυμάται κινούμενο στους ασυνήθιστους ρυθμούς του Παρόβ.

Ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό, ο μουσικός έχει ανανεώσει την γκαρνταρόμπα του με το άλμπουμ «The Demon Diaries» το οποίο περιέχει 24 νέα κομμάτια. Για πολλούς ο Πάροβ Στέλαρ είναι και το αγαπημένο «παιδί» του καλοκαιριού αφού τραγούδια του όπως το «The sun» ντύνουν θερινά τη διάθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εφευρετικός μουσικός πρωτοεμφανίστηκε ως DJ σε νυχτερινά μαγαζιά στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ενώ ασχολήθηκε με την παραγωγή το 2000. Το 2003 ίδρυσε τη δισκογραφική εταιρεία Etage Noir Recordings και το 2004 υιοθέτησε το ψευδώνυμο Πάροβ Στέλαρ, το οποίο μέχρι σήμερα τον συνοδεύει και έχει σφραγίσει την καινοτομία στη διεθνή ηλεκτρονική μουσική σκηνή.

Ήταν από τους πρώτους που παρήγαγε ηλεκτρονική μουσική swing στην Ευρώπη, ενώ με το άλμπουμ του, Shine, το BBC τον παρουσίασε ως έναν από τους ελπιδοφόρους παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη.

Η προοδευτική μουσική προσέγγισή του εντοπίζεται στο ότι εισήγαγε ένα άγνωστο, για τα μουσικά δεδομένα, είδος, εκείνο της Electro Swing.

Η πρώτη του εμφάνιση με live μπάντα χρονολογείται το 2005, και αυτό αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα για συχνές περιοδείες ανά τον κόσμο. Η συνεργασία του, δε, με τέσσερις μουσικούς έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στη δημοτικότητά του.

Ο Πάροβ Στέλαρ έχει κερδίσει τρία αυστριακά μουσικά βραβεία Amadeus, ενώ ανάμεσα στις συνεργασίες του και εκείνες με τη Λάνα Ντελ Ρέι, τον Μπράιαν Φέρρυ και τη Λέιντι Γκάγκα.

Ο μουσικός καταφέρνει να συνδυάζει το νέο με το παλιό, το σύγχρονο με το κλασικό. Με μια διαφορετική διάθεση και θέλοντας να αναδείξει κατά κάποιο τρόπο την κουλτούρα της διασημότητας, είχε παρουσιάσει το άλμπουμ του «The Princess», ενσωματώνοντας σε αυτό τη μελαγχολία της ηλικίας.

Τραγούδια του μουσικού έχουν χρησιμοποιηθεί σε τηλεοπτικές εκπομπές, σειρές ακόμη και σε ταινίες. Σε συνέντευξή του είχε δηλώσει πως η πειρατεία και η εξάπλωση ακουσμάτων μέσω διαφημίσεων μπορεί να προσφέρουν πολλές ευκαιρίες. Είχε, όμως, εκφράσει και μια αγωνία του σχετικά με την «ταμπέλα» του μουσικού της electro-swing.

Τα «κρυμμένα μυστικά»

Παρόλο που περνά πολύ χρόνο στο στούντιο, αφιερώνει ορισμένες ώρες και σε άλλα πέρα από τη μουσική. Μέσα στην «ατζέντα» του η γυμναστική όπως και η δημιουργία βίντεο και graphics.

Ο Στέλαρ πιστεύει ότι η έννοια του καινούριου δεν υφίσταται στη μουσική γιατί «όλα ανακυκλώνονται». Το νέο το εντοπίζει αποκλειστικά στη μίξη ήχων από τους καλλιτέχνες.

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν την εμφάνισή του στοEject Festival, ανάρτησε ένα βίντεο στην επίσημη σελίδα του στο Facebook απευθυνόμενος στο ελληνικό κοινό λέγοντας:

«Χαιρετώ την οικογένειά μου στην Ελλάδα. Ο «γιος» σας επιστρέφει στο σπίτι την Τετάρτη. Φυσικά γνωρίζω για τις δύσκολες στιγμές που βιώνετε αυτόν τον καιρό, αλλά ελπίζω ότι μπορούμε να περάσουμε ένα βράδυ μαζί την Τετάρτη, χωρίς να σκεφτόμαστε τα πολιτικά. Θέλω να σας μεταφέρω την αγάπη μου, την υποστήριξη μου και πραγματικά ανυπομονώ για αυτήν την ξεχωριστή βραδιά. Για αυτό λοιπόν βαστάτε γερά, είμαστε στο δρόμο για την Ελλάδα και θα σας δούμε εκεί!»

entertainment.in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024