
Κλείδωσαν παρεμβάσεις που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
Παρεμβάσεις που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μέσω της επέκτασης των ωριμάνσεων των δανείων που έχει χορηγήσει η ευρωζώνη στη χώρα διασφάλισε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.
Παρεμβάσεις που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μέσω της επέκτασης των ωριμάνσεων των δανείων που έχει χορηγήσει η ευρωζώνη στη χώρα διασφάλισε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.
Η διασφάλιση άλλωστε της βιωσιμότητας του χρέους ήταν απαραίτητη συνθήκη για να εξασφαλιστεί η χορήγηση της στήριξης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, αλλά και η ενεργή εμπλοκή του ΔΝΤ στη χρηματοδότηση της Ελλάδας έως και το τέλος του 2018.
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είπε πως θα γίνει μία αναδιάταξη των πληρωμών του ελληνικού χρέους που θα αφορά τις ωριμάσεις και τα επιτόκια.«Ο επανασχεδιασμός του ελληνικού χρέους θα επιτευχθεί μέσω επέκτασης στην ωρίμανση των δανείων», δήλωσε.
Ο ίδιος αποκάλυψε πως η Ελλάδα ήθελε βοήθεια μόνο από τον ESM και όχι από το ΔΝΤ, αλλά οι άλλες χώρες της ευρωζώνης επέμειναν στη διατήρηση της εμπλοκής του Ταμείου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η εξομολόγηση του Ντι Μαρία: «Έπρεπε να δω ψυχολόγο – Τα social media με επηρέασαν»
- Ουκρανία: Οκτώ άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο, μετά τους πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ στο Κίεβο
- Εργοδοτική παραβατικότητα: Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις πιάστηκε να παρανομεί σε εργασιακά θέματα
- Χούθι: Απειλούν να κλείσουν το Στενό αλ-Μαντέμπ αν ο Τραμπ «συνεχίζει να παρεμποδίζει την ειρήνη»
- LIVE: Άστον Βίλα – Σάντερλαντ
- ΣΥΡΙΖΑ: Με τι κρατάει ο Μακάριος Λαζαρίδης τον «αδύναμο» και «ανεπαρκή» Κυριάκο Μητσοτάκη;
