Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τελείωσε το Eurogroup, δίνοντας την σκυτάλη στη Σύνοδο των «19»

Τελείωσε το Eurogroup, δίνοντας την σκυτάλη στη Σύνοδο των «19»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα, δίνοντας την σκυτάλη στη Σύνοδο των «19». Ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι, παρά «την πρόοδο», ορισμένα κεντρικά ζητήματα παραμένουν ανοικτά και παρέπεμψε στη συνάντηση των ηγετών. Δύο υπουργοί ανέφεραν πως η Αθήνα καλείται να ψηφίσει μέτρα εντός των αμέσων επόμενων ημερών.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα, δίνοντας την σκυτάλη στη Σύνοδο των «19». Ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι, παρά «την πρόοδο», ορισμένα κεντρικά ζητήματα παραμένουν ανοικτά και παρέπεμψε στη συνάντηση των ηγετών.

Δύο υπουργοί -ο φιλανδός και ο αυστριακός ΥΠΟΙΚ- ανέφεραν πως η Αθήνα καλείται να ψηφίσει μέτρα εντός των αμέσων επόμενων ημερών.

Σε λιτή ανακοίνωση μετά την συνάντηση των υπουργών, αναφέρεται: «Το Eurogroup συζήτησε αριθμό προτάσεων, οι οποίες θα πρέπει να εγκριθούν από τους ηγέτες της Ευρωζώνης».

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι «οι συζητήσεις προχώρησαν αρκετά, αλλά παραμένουν ορισμένα κεντρικά ζητήματα».

«Θα ενημερώσουμε τους ηγέτες, θα τα συζητήσουν, και ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν αποφάσεις για αυτά τα τελευταία ζητήματα» ανέφερε ο Ντάισελμπλουμ.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο επίτροπος Μοσκοβισί, λέγοντας πως έγινε πρόοδος και τα ανοικτά ζητήματα παραπέμπονται στους ηγέτες.

O φινλανδός υπουργός Οικονομικών Άλεξ Στουμπ ανέφερε ότι «το Eurogroup τελείωσε, σημειώθηκε πρόοδος». Ο Στουμπ ανέφερε ότι η ελληνική Βουλή καλείται να ψηφίσει μέχρι τις 15 Ιουλίου (δηλαδή την Τετάρτη) σειρά μέτρων.

Ο Στουμπ ανέφερε ότι το προσχέδιο που θα παραδοθεί στη Σύνοδο είναι πολύ φιλόδοξο: Το κείμενο έχει «μεγάλου εύρους προϋποθέσεις» σε τρεις άξονες: Νόμους που πρέπει να έχουν περαστεί μέχρι τις 15 Ιουλίου, όροι και προϋποθέσεις ως προαπαιτούμενα (prior actions) και, τρίτον, «τέσσερα σημεία που φτάνουν πολύ μακριά σε ζητήματα ιδιωτικοποιήσεων και άλλα θέματα».

Και τα τρία αυτά, τόνισε ο φινλανδός ΥΠΟΙΚ, είναι προϋποθέσεις για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για νέο πρόγραμμα προς την Ελλάδα υπό τον ESM. «Θα πρέπει να τα έχει εγκρίνει και η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική Βουλή» είπε.

Ανάλογη αναφορά έκανε και ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γιοργκ Σέλινγκ, λέγοντας πως η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει «από την Δευτέρα» μέτρα, τα οποία θα είναι προϋπόθεση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για τρίτο πρόγραμμα υπό τον ESM.

O Σέλινγκ, ερωτηθείς αν το Grexit βρίσκεται στο τραπέζι, απάντησε πως «στην παρούσα φάση, δεν βρίσκεται στο τραπέζι».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024