Επίθεση με πέτρες δέχθηκε ο σέρβος πρωθυπουργός στη Σρεμπρένιτσα
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, διέκοψε τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις μνήμης για την 20ή επέτειο της σφαγής στη Σρεμπρένιτσα, που πραγματοποιούνται στην πόλη της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και έφυγε εσπευσμένα για το Βελιγράδι, όταν προσερχόμενος στο κοιμητήριο Ποτοτσάρι δέχθηκε επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα.
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, διέκοψε τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις μνήμης για την 20ή επέτειο της σφαγής στη Σρεμπρένιτσα, που πραγματοποιούνται στην πόλη της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και έφυγε εσπευσμένα για το Βελιγράδι, όταν προσερχόμενος στο κοιμητήριο Ποτοτσάρι δέχθηκε επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα.
Ο Βούτσιτς ήταν περικυκλωμένος από άνδρες της ασφάλειάς του, όταν το συγκεντρωμένο πλήθος άρχισε να φωνάζει υβριστικά συνθήματα εναντίον του και τελικά του εκτόξευσε πλαστικά μπουκάλια και πέτρες, ενώ ένα άτομο επιχείρησε να του επιτεθεί.
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας οδηγήθηκε ταχύτατα έξω από το κοιμητήριο, όπου βρίσκεται μεγάλος αριθμός ξένων αξιωματούχων, ενώ η αστυνομία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης συνέλαβε το άτομο που επιχείρησε να του επιτεθεί.
«Ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς επιστρέφει στο Βελιγράδι» δήλωσαν στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Tanjug» μέλη της αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει, τονίζοντας ότι ο σέρβος πρωθυπουργός χτυπήθηκε από πέτρα στο κεφάλι και έσπασαν τα γυαλιά του.
Χιλιάδες κόσμου έχουν συρρεύσει στη Σρεμπρένιτσα για τις εκδηλώσεις μνήμης της 20ής επετείου της Σφαγής της Σρεμπρένιτσα, τη σκονειότερη κηλίδα της πρόσφατης ιστορίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
Πριν 20 χρόνια, τον Ιούλιο του 1995, αν και η περιοχή είχε κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη» από τον ΟΗΕ, περίπου 8.000 μουσουλμάνοι άνδρες και αγόρια δολοφονήθηκαν στη Σρεμπρένιτσα από τις σερβοβοσνιακές δυνάμεις, στη χειρότερη σφαγή που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τομ Μορέλο: Είναι μια πολύ, πολύ επικίνδυνη εποχή για την Αμερική
- Σχέση: Εσύ κοιμάσαι και η ευτυχία σου δουλεύει
- Η «υπόθεση με το σαλάμι» ανοίγει μέτωπο μεταξύ Wall Street και Finra
- Δύσκολος ο εμπορικός πόλεμος ΕΕ – Κίνας εν μέσω καύσωνα
- Τομ Χανκς: Το καλοκαίρι του 2027 στις αίθουσες το «The Comebacker»
- Βράζουν οι θάλασσες
- Τραμπ Vs Μελόνι: Η κοινή αντι-woke ατζέντα δεν στάθηκε αρκετή για να σώσει τη συμμαχία τους
- Αγροτικές επιδοτήσεις: Προσυμπληρωμένες αιτήσεις με ΑΦΜ, ΙΒΑΝ, ΚΑΔ και περιορισμός των μεσαζόντων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)































![Διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/tibet-315x220.jpg)







![ΗΠΑ: Μέρος της σκηνής κατέρρευσε κατά την διάρκεια προβών για την γιορτή της 4ης Ιουλίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/250-kai-simera-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442