Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με πέτρες δέχθηκε ο σέρβος πρωθυπουργός στη Σρεμπρένιτσα

Επίθεση με πέτρες δέχθηκε ο σέρβος πρωθυπουργός στη Σρεμπρένιτσα

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, διέκοψε τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις μνήμης για την 20ή επέτειο της σφαγής στη Σρεμπρένιτσα, που πραγματοποιούνται στην πόλη της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και έφυγε εσπευσμένα για το Βελιγράδι, όταν προσερχόμενος στο κοιμητήριο Ποτοτσάρι δέχθηκε επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, διέκοψε τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις μνήμης για την 20ή επέτειο της σφαγής στη Σρεμπρένιτσα, που πραγματοποιούνται στην πόλη της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και έφυγε εσπευσμένα για το Βελιγράδι, όταν προσερχόμενος στο κοιμητήριο Ποτοτσάρι δέχθηκε επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Ο Βούτσιτς ήταν περικυκλωμένος από άνδρες της ασφάλειάς του, όταν το συγκεντρωμένο πλήθος άρχισε να φωνάζει υβριστικά συνθήματα εναντίον του και τελικά του εκτόξευσε πλαστικά μπουκάλια και πέτρες, ενώ ένα άτομο επιχείρησε να του επιτεθεί.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας οδηγήθηκε ταχύτατα έξω από το κοιμητήριο, όπου βρίσκεται μεγάλος αριθμός ξένων αξιωματούχων, ενώ η αστυνομία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης συνέλαβε το άτομο που επιχείρησε να του επιτεθεί.

«Ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς επιστρέφει στο Βελιγράδι» δήλωσαν στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Tanjug» μέλη της αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει, τονίζοντας ότι ο σέρβος πρωθυπουργός χτυπήθηκε από πέτρα στο κεφάλι και έσπασαν τα γυαλιά του.

Χιλιάδες κόσμου έχουν συρρεύσει στη Σρεμπρένιτσα για τις εκδηλώσεις μνήμης της 20ής επετείου της Σφαγής της Σρεμπρένιτσα, τη σκονειότερη κηλίδα της πρόσφατης ιστορίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Πριν 20 χρόνια, τον Ιούλιο του 1995, αν και η περιοχή είχε κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη» από τον ΟΗΕ, περίπου 8.000 μουσουλμάνοι άνδρες και αγόρια δολοφονήθηκαν στη Σρεμπρένιτσα από τις σερβοβοσνιακές δυνάμεις, στη χειρότερη σφαγή που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024