Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνολική άρση των κυρώσεων εις βάρος του Ιράν ζητά ο Πούτιν

Συνολική άρση των κυρώσεων εις βάρος του Ιράν ζητά ο Πούτιν

Αρση όλων των κυρώσεων εις βάρος του Ιράν με το που υπάρξει συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης ζήτησε την Παρασκευή ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Ενόσω οι συνομιλίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βιέννη, το αμερικανικό Κογκρέσο κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε άρση των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης μέχρι να υπάρξει συμφωνία.

Αρση όλων των κυρώσεων εις βάρος του Ιράν με το που υπάρξει συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης ζήτησε την Παρασκευή ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Υποθέτουμε ότι όλες οι κυρώσεις εις βάρος του Ιράν θα αρθούν, το ερώτημα είναι ποιες και πότε. Ζητάμε συνολική άρση τους το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπο στη ρωσική πόλη Ούφα και εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι οι έξι δυνάμεις που βρίσκονται στις διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία.

Νωρίτερα, κι ενόσω οι συνομιλίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βιέννη, το αμερικανικό Κογκρέσο κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε άρση των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης μέχρι να υπάρξει συμφωνία. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν από την πλευρά του επιμένει ότι οι απαιτήσεις των έξι μεγάλων δυνάμεων είναι «υπερβολικές».

Καθώς η προθεσμία εκπνέει, ο αμερικανός πρόεδρος φαίνεται αποφασισμένος για μία τελική συμφωνία. Σε ανακοίνωσή του ο λευκός Οίκος επεσήμανε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν πρόκειται να δώσει εντολή για την επιστροφή της διαπραγματευτικής ομάδας από την Βιέννη, εάν οι συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν – που έχουν λάβει επανειλημμένες παρατάσεις – δεν αποδειχθούν εποικοδομητικές.

«Το γεγονός πως ήμασταν ξεκάθαροι για τις προσδοκίες μας για μια τελική συμφωνία σημαίνει ότι είναι απίθανο να συνεχιστούν οι συζητήσεις για πολλές ακόμη εβδομάδες. Αλλά ακόμη, δεν θα πρόκειται να κάνω εικασίες για το τελικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Τζος Έρνεστ.

«Βρισκόμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε ότι κάνουμε πραγματική πρόοδο», δήλωσε λίγο αργότερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι από την Βιέννη. «Δεν θα βιαστούμε και δεν θα πιεστούμε». Προειδοποίησε όμως πως «δεν πρόκειται να κάτσουμε για πάντα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

«Εργαζόμαστε σκληρά, αλλά δεν βιαζόμαστε να ολοκληρώσουμε τη δουλειά», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ σε ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο Twitter, τονίζοντας πως θα παραμείνει στην Βιέννη όσο χρειαστεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024