Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: «Ελληνικό ‘ΟΧΙ’» από Αριστερά-Λέγκα στη Βουλή για το εκπαιδευτικό

Ιταλία: «Ελληνικό ‘ΟΧΙ’» από Αριστερά-Λέγκα στη Βουλή για το εκπαιδευτικό

Φυλλάδια στα χρώματα της ελληνικής σημαίας που έγραφαν «ΟΧΙ» σήκωσαν βουλευτές του κόμματος Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία (Sel) και της ξενόφοβης Λέγκας του Βορρά κατά την ψηφοφορία στην ιταλική Βουλή για τη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι για την δημόσια Παιδεία. Η μεταρρύθμιση εγκρίθηκε με 277 ψήφους υπέρ, 143 κατά και 4 αποχές.

Φυλλάδια στα χρώματα της ελληνικής σημαίας που έγραφαν «ΟΧΙ» σήκωσαν βουλευτές του κόμματος Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία (Sel) και της ξενόφοβης Λέγκας του Βορρά κατά την ψηφοφορία στην ιταλική Βουλή για τη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι για την δημόσια Παιδεία.

Η μεταρρύθμιση εγκρίθηκε με 277 ψήφους υπέρ, 143 κατά και 4 αποχές.

Στα κύρια σημεία της εν λόγω μεταρρύθμισης συμπεριλαμβάνεται η ενίσχυση των δικαιοδοσιών των διευθυντών σε ό,τι αφορά την επιλογή των διδασκόντων, η σταδιακή πρόσληψη 100.000 αναπληρωτών καθηγητών, η προαγωγή τους βάσει προϋπηρεσίας, αλλά και αξιολόγησης, η αύξηση των ωρών επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών σε διάφορες επιχειρήσεις.

Βουλευτές του κόμματος «Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία» και της Λέγκας, σήκωσαν μικρές ταμπέλες σε γαλανόλευκο χρώμα, με γραμμένο «OXI alla buona scuola di Renzi», (Όχι στο ‘καλό σχολείο’ του Ρέντσι).

Παράλληλα, οργανώσεις μαθητών και φοιτητών «φίμωσαν» με άσπρα πανιά δεκάδες μαρμάρινες προτομές ιταλών φιλοσόφων και διανοουμένων στο κέντρο της Ρώμης για να στείλουν το μήνυμα ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια η οποία στοχεύει στο να αφαιρεθεί το δικαίωμα λόγου από τους εκπροσώπους της παιδείας και του πολιτισμού».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024