Είμαστε κοντά σε συμφωνία, εκτίμησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Π.Καμμένος, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση στα κόμματα της Αντιπολίτευσης -ιδίως στη ΝΔ- για τη στάση τους.

«Θα πάνε όλα πάρα πολύ καλά και γρήγορα» ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο.

Νωρίτερα μιλώντας στον Real 97,8 είχε πει: «Έχω την αίσθηση ότι μπορεί να τελειώσουμε και σήμερα».

Ερωτηθείς αναφορικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας, ανέφερε:

«Διαβάζω διάφορα σενάρια, τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Εδώ έχουμε μια συμφωνία που έχει έρθει στο τραπέζι του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

» Είναι οι προτάσεις που έχει κάνει ο Γιούνκερ με πέντε σημεία που αποτελούν τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας που συμφωνήθηκε ότι πρέπει να κοστολογηθούν και να ενταχθούν σε ένα κείμενο που καθρεφτίζει την ελληνική θέση.

» Είναι η πρώτη φορά στα πέντε χρόνια όπου έχουμε μια θέση την οποία προσυπογραφούν και η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση το ΚΚΕ και την Χρυσή Αυγή.»

Στο ερώτημα αν θα θέσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για την ψήφο των βουλευτών του, ο αρχηγός του κόμματος απάντησε:

«Στην ΚΟ των ΑΝΕΛ, όλα αυτά τα θέματα έχουν τεθεί, έχουν εγκριθεί αυτά που πέρασαν ως ελληνική θέση και είμαστε όλοι σύμφωνοι, όπως έχει γίνει και με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν υπάρξει οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτά που έχουμε συμφωνήσει ως εθνική θέση, από εκεί και πέρα δεν υπάρχει εξουσιοδότηση για να συμβεί αυτό, θα ξαναπεράσει από την ΚΟ για να το ξανασυζήτησουμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας