Ο ενθουσιασμένος Τουράν ανυπομονεί να παίξει για τη Μπαρτσελόνα
Ο Αρντά Τουράν παραδέχεται ότι είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος στην ιδέα ν' αγωνίζεται με την Μπαρτσελόνα την προσεχή σεζόν, τονίζοντας πως η πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι «η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών». Σε συνέντευξή του στην «Tu dirás» της RAC1, εμφανίστηκε ανυπόμονος να ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα την προετοιμασία με τη νέα του ομάδα.
Ο Αρντά Τουράν παραδέχεται ότι είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος στην ιδέα ν’ αγωνίζεται με την Μπαρτσελόνα την προσεχή σεζόν, τονίζοντας πως η πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι “η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών”. Σε συνέντευξή του στην «Tu dirás» της RAC1, εμφανίστηκε ανυπόμονος να ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα την προετοιμασία με τη νέα του ομάδα.
«Είναι ένα όνειρο για μένα να παίξω με Μέσι, Ινιέστα και τον Νεϊμάρ. Είναι ινδάλματα για μένα, πρόκειται για την καλύτερη ομάδα στον κόσμο» τόνισε χαρακτηριστικά. Ο πρώην μέσος της Ατλέτικο Μαδρίτης, γνωρίζει καλά ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί μέχρι τον Ιανουάριο, εξαιτίας της απαγόρευσης μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα.
«Θα είναι δύσκολο να σταματήσω να αγωνίζομαι για έξι μήνες, αλλά το σημαντικό είναι να παίξω στο σύλλογο αυτό. Θα εργάζομαι σκληρά μέχρι να κάνω το ντεμπούτο μου τον Ιανουάριο και να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει όλους τους τίτλους. Το σημαντικό είναι επίσης ότι ο Λουίς Ενρίκε θέλει να παίξω στην Μπαρτσελόνα». Πάντως ένα νέο σενάριο, που βεβαίως συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, αλλά εάν μπορέσει να επιβεβαιωθεί θα προκαλέσει αίσθηση, φιλοξενείται από τα ισπανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με αυτό ο Αρντά Τουράν μπορεί να αισθάνεται μονάχα για τις επόμενες 12 ημέρες παίκτης της Μπαρτσελόνα. Μετά βλέπουμε…
Ο Τούρκος μέσος, ένας από τους κορυφαίους στο ισπανικό πρωτάθλημα, μπορεί να κοστίσει στους Καταλανούς περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ, για ένα διάστημα μόλις δύο εβδομάδων. Μέσα σε αυτές μπορεί να εξαρτηθεί, εάν ο Τουράν που έφτασε από την Ατλέτικο Μαδρίτης, δεν μπορέσει να αγωνιστεί ούτε σε φιλικό, εξαιτίας του μπλόκου που υπάρχει στις μεταγραφές στην Μπαρτσελόνα και καταφέρει τελικά να αγωνιστεί μονάχα τον επόμενο Γενάρη.
Η εξήγηση είναι αυτή: Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την απόκτηση του 28χρονου μέσου αντί 34 εκατ. ευρώ, επιπλέον 7 εκατ. ευρώ από μπόνους για συμβόλαιο 5 ετών. Μέχρι εδώ όλα φυσιολογικά, αλλά τα δύσκολα έπονται.
Η Μπαρτσελόνα έχει τη δυνατότητα να τον επιστρέψει στην Ατλέτικο Μαδρίτης μέχρι τις 20 Ιουλίου για κάτι λιγότερο από 31 εκατ. ευρώ (το 90% της μεταγραφής) ανάλογα με τα αποτελέσματα στις προεδρικές εκλογές του ισπανικού συλλόγου, στις 18 Ιουλίου.
Εάν ο επόμενος πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, αποφασίσει ότι ο Αρντά Τουράν, δεν αξίζει αυτά τα χρήματα, απλά θα προτιμήσει να σπαταλήσει 3 εκατ. ευρώ και να ξαναβάλει στα ταμεία της Μπαρτσελόνα τα 30 εκατ. ευρώ.
«Ο πρόεδρος που θα εκλεγεί, έχει τη δυνατότητα να μην επιβεβαιώσει τη συμφωνία, πιστεύοντας ότι έτσι θα προστατεύσει τα συμφέροντα του συλλόγου» είπε ο Ραμόν Αντέλ, πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης της Μπαρτσελόνα.
Αν για παράδειγμα εκλεγεί ο Λαπόρτα, δεν θα θελήσει να επιβεβαιώσει τη μεταγραφή και να τον επιστρέψει στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Πάντως έτσι κι αλλιώς φαίνεται μια υπόθεση απομακρυσμένη, μιας και επιπλέον ο Λουίς Ενρίκε έχει εκφράσει την υποστήριξή του στην απόκτηση του Τουράν.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.
Η Γιουβέντους συνεχίζει την επέλαση με στόχο την έξοδο στο Champions League και παραμένει αήττητη για έβδομο σερί παιχνίδι (πέντε νίκες, δυο ισοπαλίες). Τα γκολ οι Ντέιβιντ (2'), Τουράμ 57'.
Δείτε βίντεο με όλα τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα από τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ και την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League.