Στρατούλης: Δεν θα υπογράψουμε συμφωνία καταδικαστική για το λαό
Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μια συμφωνία που θα είναι καταδικαστική για το λαό και τη χώρα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης. «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» είπε και υποστήριξε ότι σε περίπτωση που οι εταίροι συνεχίσουν την εκβιαστική τακτική τους υπάρχουν και εναλλακτικές δυνατότητες για τη χώρα μας.
Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μια συμφωνία που θα είναι καταδικαστική για το λαό και τη χώρα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.
«Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» είπε στον ΑΝΤ1 και υποστήριξε ότι σε περίπτωση που οι εταίροι συνεχίσουν την εκβιαστική τακτική τους υπάρχουν και εναλλακτικές δυνατότητες για τη χώρα μας.
Ο κ. Στρατούλης τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στη διαπραγμάτευση και το κλείσιμο της συμφωνίας με γνώμονα τη λαϊκή βούληση και την απόφασή του στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής.
Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, η θέση της κυβέρνησης για τη συμφωνία κινείται σε τρεις άξονες:
- Να μην περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα, όπως μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις
- Να περιλαμβάνει μέτρα που θα δίνουν τη δυνατότητα στη χώρα να κινηθεί σε αναπτυξιακή τροχιά
- Να περιλαμβάνει σαφή δέσμευση για απομείωση του ελληνικού χρέους.
Επίσης, ο κ. Στρατούλης διευκρίνισε πως δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να επιτρέπει στους εταίρους μας να μας διώξουν, είτε από την ΕΕ, είτε από το ευρώ και επέμεινε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε μείζονα ζητήματα γιατί αν ήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης δεν θα περίμενε πέντε μήνες για να υποχωρήσει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισπανικά σενάρια για Χεζόνια
- Χαλκιδική: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 59χρονος για παράνομη απόρριψη μπαζών – Είχε φτιάξει άτυπες χωματερές
- Ο Σπύρος Βούγιας ξανά πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης
- Άρης Αλεξάνδρου: Ένας από αυτούς που αγάπησαν, ίσως υπερβολικά, την αλήθεια
- Τέθηκε σε λειτουργία παραγωγική γεώτρηση στη Δ.Κ. Ανώπολης στα Σφακιά
- Θεσσαλονίκη: «Δεν σας φοβόμαστε» – Κάλεσμα της ΝΔ απέναντι στην τρομοκρατία
- «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν: Το νέο τρέιλερ, λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα
- Ο …χρησμός του Γουίλι Ερνανγκόμεθ για το μέλλον με συμπαίκτη του αδερφό του Χουάντσο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Κίεβο: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/26496289-127x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/adrien-sfSkPaeqkII-unsplash-1-315x220.jpg)




























![Κίεβο: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/26496289-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442