Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εν αναμονή των νέων προτάσεων

Εν αναμονή των νέων προτάσεων

Τα γερμανικά MME μεταδίδουν ότι στις Βρυξέλλες οι ευρωπαίοι εταίροι εντείνουν τις πιέσεις προς τον κ. Τσίπρα προκειμένου να παρουσιάσει άμεσα ένα αξιόπιστο, ουσιαστικό και κυρίως ρεαλιστικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων.

Τα γερμανικά MME μεταδίδουν ότι στις Βρυξέλλες οι ευρωπαίοι εταίροι εντείνουν τις πιέσεις προς τον κ. Τσίπρα προκειμένου να παρουσιάσει άμεσα ένα αξιόπιστο, ουσιαστικό και κυρίως ρεαλιστικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, πίσω από τη μη κατάθεση προτάσεων σήμερα από την ελληνική πλευρά, κρύβεται ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Η ελληνική αντιπροσωπεία προσήλθε σήμερα για να παρουσιάσει απλώς προφορικά τις προτάσεις της και να βολιδοσκοπήσει την άλλη πλευρά, έτσι ώστε να αφουγκραστεί το κλίμα και διακριβώσει τις διαθέσεις και τις κόκκινες γραμμές των εταίρων.

Στη συνέχεια και στη βάση των συζητήσεων αυτών σήμερα, η ελληνική κυβέρνηση θα διαμορφώσει και θα προσαρμόσει με τέτοιο τρόπο την τελική πρόταση, ώστε να μην μπορεί να απορριφθεί. Αυτό αναμένεται να γίνει αύριο.

Ποιες είναι οι ελληνικές προτάσεις

Νωρίτερα, η Süddeutsche Zeitung παρουσίαζε στην ιστοσελίδα της ορισμένες βασικές πτυχές των νέων ελληνικών προτάσεων, υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά δεν διαφέρουν σημαντικά από εκείνες που απέρριψαν οι έλληνες πολίτες στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής, δηλαδή από τις προτάσεις Γιούνκερ.

Υπάρχουν όμως ορισμένες αλλαγές: η ελληνική κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά, αλλά και τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% για την εστίαση. Επίσης η Αθήνα δεν είναι διατεθειμένη να περιορίσει τις αμυντικές δαπάνες στο βαθμό που το ζητούν οι εταίροι ενώ προτείνει κατάργηση του ΕΚΑΣ σε μεταγενέστερο χρόνο και όχι μέχρι το 2019 που προτείνεται.

Ν. Φίλης: Δεν επιμένουμε σε κούρεμα

Πάντως, σε δηλώσεις του προς την ίδια εφημερίδα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επιμένει σε κούρεμα του ελληνικού χρέους.
«Μια καλά σχεδιασμένη αναδιάρθρωση του χρέους θα ήταν μια σοβαρή πρόταση. Θα μπορούσε να είναι η διέξοδος από την κρίση, η ελληνική κυβέρνηση δεν επιμένει σε κούρεμα», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης, προσθέτοντας ότι αναμένει τώρα παραχωρήσεις και από την πλευρά των πιστωτών.

Απομένουν λίγες μέρες για να βρεθεί λύση, όπως λέει, είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε εντός ολίγων ημερών μια συμφωνία.

Κώστας Συμεωνίδης

Deutsche Welle

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024