Εισαγγελική έρευνα για ενδεχόμενες παραβιάσεις της νομοθεσίας από κανάλια
Το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων που αφορούν την εκλογική νομοθεσία από τηλεοπτικούς σταθμούς ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με εντολή του προϊσταμένου της, Ηλία Ζαγοραίου.
Το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων που αφορούν την εκλογική νομοθεσία από τηλεοπτικούς σταθμούς ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με εντολή του προϊσταμένου της, Ηλία Ζαγοραίου.
Ο εισαγγελέας, με αφορμή καταγγελία για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από τον τηλεοτπικό σταθμό Σκάι, την παραμονή της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος (Σάββατο 4 Ιουλίου), διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία ανέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ν. Γύζη.
Στο πλαίσιο της έρευνας θα διακριβωθεί εάν προκύπτουν στοιχεία παραβίασης της εκλογικής διαδικασίας σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς το χρονικό διάστημα από την προκήρυξη του δημοψηφίσματος μέχρι και τη διεξαγωγή του.
Εάν διαπιστωθούν παραβάσεις, η έρευνα είναι πιθανό να επεκταθεί και στην αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε βάρος μελών του ΕΣΡ ως αρμόδια εποπτική Αρχή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Για… διεθνή ακρίβεια μιλά πάλι ο Μητσοτάκης – Πανηγυρισμοί για πλεόνασμα και πολλά «θα» για τον αφθώδη πυρετό
- Η «ήσυχη» επανάσταση της βελόνας: Το κέντημα δεν ήταν ποτέ ένα αθώο χόμπι
- Ινδία: Πανικός σε πτήση της Swiss Air όταν πήρε φωτιά κινητήρας κατά την τροχοδρόμηση – Έξι τραυματίες
- Σανς – Θάντερ 109-121: Ρεκόρ καριέρας ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και 3-0 οι πρωταθλητές (vid)
- Η πολλή δουλειά τρώει τον… εργαζόμενο: Η εργασία προκαλεί 840.000 θανάτους ετησίως
- Κυβέρνηση σε δίνη: Καταγγελίες, παρεμβάσεις και ο φόβος αποκαλύψεων προκαλούν πανικό για το πολιτικό κόστος
- Ουκρανία – Η ρομποτοποίηση ενός αδιέξοδου πολέμου
- Σκύλος και λύκος: Πόσο πραγματικά μοιάζουν;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)
























![Πυροβολισμοί και χάος στο δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: Ποιος είναι ο δράστης [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/108297319-1777170881223-f7206af5bd404f9c-315x220.webp)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442