Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζόρτζεβιτς: «Αφησε τεράστια κληρονομιά στον Παναθηναϊκό ο Ομπράντοβιτς»

Τζόρτζεβιτς: «Αφησε τεράστια κληρονομιά στον Παναθηναϊκό ο Ομπράντοβιτς»

Το σεβασμό του στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και το έργο που έκανε ο «Ζοτς» στον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο νέος τεχνικός των «πρασίνων» Σάσα Τζόρτζεβιτς, στο περιθώριο εκδήλωσης στο Βελιγράδι για τον εορτασμό συμπλήρωσης 20 χρόνων της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου από τη Γιουγκοσλαβία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αθήνας (1995). Ανανέωσε με τη Σερβία έως το 2019...

Το σεβασμό του στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και το έργο που έκανε ο «Ζοτς» στον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο νέος τεχνικός των «πρασίνων» Σάσα Τζόρτζεβιτς, στο περιθώριο εκδήλωσης στο Βελιγράδι για τον εορτασμό συμπλήρωσης 20 χρόνων της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου από τη Γιουγκοσλαβία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αθήνας (1995).

«Έμεινα μακριά από τους πάγκους για έναν χρόνο και αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόταση του Παναθηναϊκού. Είναι μια ομάδα με τεράστιο όνομα στην Ευρώπη, ένα κλαμπ στο οποίο ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς άφησε τεράστια κληρονομιά. Απομένει ακόμη μια συνάντηση ώστε να διευθετήσουμε τις λεπτομέρειες για την έναρξη της προετοιμασίας χωρίς εμένα (σ.σ. η προετοιμασία της Σερβίας για το Ευρωμπάσκετ 2015 ξεκινά στις 15 Ιουλίου). Έχω τεράστιο πάθος και όρεξη για να δουλέψω στον Παναθηναϊκό,» επισήμανε ο Τζόρτζεβιτς που είχε πετύχει 41 πόντους (με 9/12) τρίποντα στον τελικό του 1995 με τη Λιθουανία.

Για εκείνον τον τελικό, ο Τζόρτζεβιτς θυμήθηκε: «Παρακολούθησα ξανά τον τελικό με τη Λιθουανία στο YouTube. Οι κόρες μου μεγαλώνουν και βλέπουν πως παίζαμε εμείς, οι πιο παλιοί. Βέβαια, υπάρχουν και οι δημοσιογράφοι που γράφουν για την επέτειο και μας θυμίζουν κάθε χρόνο πόσο έχουμε γεράσει. Εκείνη η γενιά του σέρβικου μπάσκετ είχε σπουδαίους προπονητές».

Στην εκδήλωση στο Βελιγράδι το «παρών» δωσαν επίσης οι Ντούσαν Ίβκοβιτς, Ζάρκο Πάσπαλι, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, Σάσα Ομπράντοβιτς, Ντέγιαν Τομάσεβιτς, Ζέλικο Ρέμπρατσα, Ζόραν Σρετένοβιτς και Ντέγιαν Κοτούροβιτς ανάμεσα σε άλλους.

Ομοσπονδιακός προπονητής της Σερβίας μέχρι το 2019 ο Τζόρτζεβιτς

Την παραμονή του Σάσα Τζόρτζεβιτς μέχρι το 2019 στη θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής ανδρών της Σερβίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας, Ντράγκαν Τζίλας. Η κατάληψη της 2ης θέσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας (2014) εκτιμήθηκε και ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού καλείται να καθοδηγήσει τους «Αετούς» και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Η κίνηση αυτή εγγυάται ότι η Σερβία θα παραμείνει στην κορυφή σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Με τον Τζόρτζεβιτς έχουμε εξαιρετική ενέργεια και σωστή προσέγγιση, καθώς και παίκτες που μπορούν να μας οδηγήσουν μακριά στο προσεχές Ευρωμπάσκετ, δίνοντας συνέχεια στη σπουδαία μπασκετική μας ιστορία,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζίλας.

Η σερβική ομοσπονδία ενημέρωσε πως η προετοιμασία της εθνικής ανδρών θα ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου με τον Τζόρτζεβιτς να δίνει στη δημοσιότητα τα ονόματα των 18 παικτών που θα πρέπει να είναι παρόντες στην «πρώτη».

Στην προετοιμασία της εθνικής Σερβίας κλήθηκαν οι Μίλος Τεόντοσιτς, Στέφαν Μάρκοβιτς, Στέφαν Γιόβιτς, Νέμανια Νέντοβιτς, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς, Νίκολα Κάλινιτς, Ερυθρός Αστέρας, Μάρκο Σιμόνοβιτς, Μάρκο Κέσελ, Νέμανια Ντάνγκουμπιτς, Νέμανια Μπιέλιτσα, Λούκα Μίτροβιτς, Ζόραν Έρτσεγκ, Βλάντιμιρ Στίματς, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, Όγκνιεν Κούζμιτς, Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024