Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στα ίσα «ναι» και όχι», συντριπτικά υπέρ του ευρώ

Στα ίσα «ναι» και όχι», συντριπτικά υπέρ του ευρώ

Nτέρμπι το δημοψήφισμα για το «ναι» ή το «όχι» σύμφωνα με τρεις έρευνες, στις οποίες οι δύο επιλογές εμφανίζονται σε πολύ μικρή διαφορά. Αντίθετα, συντριπτικό είναι το ποσοστό των πολιτών που τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ στις δύο από αυτές που θέτουν το ερώτημα. Σχεδόν δύο στους τρεις πολίτες εκτιμούν ότι το «όχι» βάζει σε κίνδυνο την παραμονή στην Ευρωζώνη, ενώ οι μισοί δεν βλέπουν να μετακινούνται οι δανειστές με το «όχι».

Nτέρμπι το δημοψήφισμα για το «ναι» ή το «όχι» σύμφωνα με τρεις έρευνες, στις οποίες οι δύο επιλογές εμφανίζονται σε πολύ μικρή διαφορά.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα της Alco για το Έθνος το «ναι» προηγείται με 44,8%, έναντι 43,4% που συγκεντρώνει το «όχι», ενώ οι αναποφάσιστοι κινούνται στο 11,8%.

Αντίθετα, συντριπτικό είναι το ποσοστό των πολιτών που τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ: 74%, έναντι 15% που επιθυμεί την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Το 61% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι με το «όχι» υπάρχει κίνδυνος εξόδου από την ευρωζώνη, έναντι 30% που δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη και 9% που δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Τέλος, το 51% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι δεν θα αλλάξει η στάση των δανειστών, αν κερδίσει το «όχι», έναντι 30% που εκτιμά το αντίθετο.

Σε άλλη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, την οποία επικαλείται το Bloomberg, το «όχι» είναι στο 43%, έναντι 42,5% για το «ναι» με το στατιστικό λάθος στο +/-3%. Το 14,5% δεν απαντά.

Από την ίδια δημοσκόπηση το 81% δηλώνει ότι θέλει την Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ.

Επίσης, σε έρευνα της Public Issue για την Αυγή η διαφορά εμφανίζεται επίσης ελάχιστη, στη μισή ποσοστιαία μονάδα. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, στη μεν πρόθεση ψήφου το «όχι» εμφανίζεται στο 43% και το «ναι» στο 42,5%, όμως εάν συνεκτιμηθεί η πιθανή ψήφος των αναποφάσιστων, η εικόνα αντιστρέφεται (με την ίδια διαφορά) και το «ναι» βρίσκεται στο 45,5% ενώ το «όχι» στο 45%.

Στην παράσταση νίκης επικρατεί το «ναι» με 50% έναντι 39% για το «όχι». Όσον αφορά την αντίληψη για το πραγματικό διακύβευμα του δημοψηφίσματος, στην ερώτηση «εάν το «όχι» σημαίνει στην πραγματικότητα «επιστροφή στη δραχμή» και το «ναι» παραμονή στο ευρώ», τη θέση αυτή συμμερίζεται το 48% ενώ την απορρίπτει το 47%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024