Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κανονικά εξοφλήθηκε το κουπόνι του ομολόγου «σαμουράι»

Κανονικά εξοφλήθηκε το κουπόνι του ομολόγου «σαμουράι»

Κανονικά εξοφλήθηκε σήμερα Παρασκευή από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) κουπόνι 3,8 εκατ. ευρώ ομολόγου που είχε εκδώσει το Ελληνικό Δημόσιο σε γεν και το οποίο δεν είχε περιληφθεί στο PSI το 2012. Τα στελέχη του ΟΔΔΗΧ είναι σε «κόκκινο» συναγερμό τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να διαχειρισθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υφιστάμενη κατάσταση και να αποτρέψουν οποιοδήποτε ατύχημα που θα οδηγούσε σε μη πληρωμή χρέους του Δημοσίου προς ιδιώτες επενδυτές.

 

Κανονικά εξοφλήθηκε σήμερα Παρασκευή από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) κουπόνι 3,8 εκατ. ευρώ ομολόγου που είχε εκδώσει το Ελληνικό Δημόσιο σε γεν και το οποίο δεν είχε περιληφθεί στο PSI το 2012.

Τα στελέχη του ΟΔΔΗΧ είναι σε «κόκκινο» συναγερμό τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να διαχειρισθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υφιστάμενη κατάσταση και να αποτρέψουν οποιοδήποτε ατύχημα που θα οδηγούσε σε μη πληρωμή χρέους του Δημοσίου προς ιδιώτες επενδυτές.

Το συγκεκριμένο 20ετές ομόλογο «σαμουράι», με κουπόνι 5,8% που εκδόθηκε το 1995 είχε απασχολήσει τον διεθνές Τύπο τις τελευταίες ημέρες, καθώς ενδεχόμενη μη πληρωμή του θα συνιστούσε χρεοκοπία.

Μια χρεοκοπία σε τίτλο που αποτιμάται σε γεν θα μπορούσε να πυροδοτήσει χρεοκοπίες και σε ομόλογα που εκδόθηκαν από την Ελλάδα σε άλλα νομίσματα.

Η έκδοση των αποκαλούμενων ομολόγων «σαμουράι» τις δεκαετίες του 1990 και του 2000 ήταν δημοφιλείς, καθώς η παρατεταμένη περίοδος χαμηλών επιτοκίων της Ιαπωνίας είχε δημιουργήσει μια δραστήρια αγορά την οποία χώρες όπως η Ελλάδα είχε εκμεταλλευθεί.

Το Ελληνικό Δημόσιο διαθέτει δύο τέτοια ομόλογα που λήγουν τον Φεβρουάριο και τον Αύγουστο του 2016 και αξίζουν 70 δισ. γεν.

Θ.Κ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024