Σικελία: Τυνήσιος καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλακή για ναυάγιο με μετανάστες
Ιταλικό δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 18 ετών έναν Τυνήσιο για διακίνηση ανθρώπων για το ρόλο του σε ναυάγιο του 2013 που στοίχισε τη ζωή σε 366 άτομα. Δικαστήριο του Αγκριτζέντο της Σικελίας καταδίκασε τον 36χρονο Χαλέντ Μπενσαλέμ ως υπαίτιο για το ναυάγιο και τον θάνατο των επιβαινόντων μεταναστών, κυρίως από κράτος της Ερυθραίας, και ως συνεργό σε παράνομη μετανάστευση, ανέφερε η πηγή στο γραφείο του εισαγγελέα της πόλης.
Ιταλικό δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 18 ετών έναν Τυνήσιο για διακίνηση ανθρώπων για το ρόλο του σε ναυάγιο του 2013 που στοίχισε τη ζωή σε 366 άτομα.
Δικαστήριο του Αγκριτζέντο της Σικελίας καταδίκασε τον 36χρονο Χαλέντ Μπενσαλέμ ως υπαίτιο για το ναυάγιο και τον θάνατο των επιβαινόντων μεταναστών, κυρίως από κράτος της Ερυθραίας, και ως συνεργό σε παράνομη μετανάστευση, ανέφερε η πηγή στο γραφείο του εισαγγελέα της πόλης.
Το δυστύχημα κοντά στο νησί Λαμπεντούσα στη νότια Ιταλία ήταν ένα από τα χειρότερα σε μια δεκαετή ροή ανθρώπων που εγκατέλειψαν το πόλεμο και τη φτώχεια στην Αφρική πάνω σε ετοιμόρροπες βάρκες, για την Ευρώπη. Από το ναυάγιο του 2013, που ώθησε την Ιταλία να ξεκινήσει την αποστολή έρευνας και διάσωσης Mare Nostrum, που δεν υφίσταται πλέον, ένα ακόμα μεγαλύτερο δυστύχημα τον Απρίλιο κόστισε τη ζωή σε σχεδόν 800 μετανάστες και συγκλόνισε την Ευρωπαϊκή Ένωση τόσο ώστε να επεκτείνει τις επιχειρήσεις διάσωσης από κοινού μεταξύ μεταξύ κρατών.
Η ποινή του Μπενσαλέμ μειώθηκε κατά ένα τρίτο από την μέγιστη ποινή γιατί η δίκη διεξήχθη με συνοπτική διαδικασία, η οποία μειώνει τις ποινές όταν ο κατηγορούμενος παραδέχεται την ενοχή του.
Σύμφωνα με στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα νωρίτερα σήμερα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, φέτος πάνω από 135.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει στην Ευρώπη από τη θάλασσα μέχρι τώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Βάγια Νέστορα: Στο μικροσκόπιο των Αρχών το κινητό που πέταξε ο 29χρονος κατηγορούμενος
- Εύβοια: Επτά σεισμικές δονήσεις μέσα σε 25 λεπτά
- Ο ΠΑΟΚ δίνει 2 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για Τολιόπουλο – Το «χρυσό» συμβόλαιο στον Έλληνα γκαρντ
- The Birthday Party – Ο Γουίλεμ Νταφόε υποδύεται έναν τύπο σαν τον Ωνάση αλλά αυτό δεν αρκεί
- Ναυτιλία: Τα παγκόσμια σημεία συμφόρησης – Στενά και Διώρυγες
- Έδωσε το σύνθημα ο Λαουτάρο: «Άλλο ένα βήμα, η Αργεντινή έδειξε από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη» (pics)
- Κρήτη: Αυτοκίνητο σε τρελή πορεία πήρε σβάρνα σταθμευμένα ΙΧ και ανετράπη – Σώοι οι τρεις επιβαίνοντες
- Θεσσαλονίκη: Οριοθετημένη η φωτιά στο Περιβολάκι Λαγκαδά – Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442