«Άδειασμα» της Μόσχας στην Αθήνα για την τράπεζα BRICS
Η Ρωσία δεν έχει προχωρήσει σε καμία προσφορά προς την ελληνική κυβέρνηση για να γίνει μέλος στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα, γνωστή ευρύτερα και ως «τράπεζα των BRICS». Αυτό είπε ξεκάθαρα σήμερα ο ρώσος υπουργός Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Η Ρωσία δεν έχει προχωρήσει σε καμία προσφορά προς την ελληνική κυβέρνηση για να γίνει μέλος στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα, γνωστή ευρύτερα και ως «τράπεζα των BRICS». Αυτό είπε ξεκάθαρα σήμερα ο ρώσος υπουργός Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Η δήλωση Σιλουάνοφ έρχεται σε μία στιγμή που διάφορα στελέχη της κυβέρνησης Τσίπρα εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης και αφήνουν υπονοούμενα για «Σχέδιο Β’» σε περίπτωση που υπερισχύσει το «Όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και από την επομένη οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και πιστωτές λάβουν ακόμη πιο αρνητική τροπή. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είχε διαφημίσει την πιθανή συμμετοχή της στην τράπεζα, αλλά αυτό το παράθυρο μοιάζει να κλείνει με ηχηρό τρόπο.
Σύμφωνα με το Reuters, τον περασμένο Μάιο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Στόρτσακ εφέρετο, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, να είχε προτείνει στην Ελλάδα να γίνει το έκτο μέλος της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας μετά από τις Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική.
Οι ηγέτες των χωρών BRICS συναντώνται στην ετήσια Σύνοδό τους την επόμενη εβδομάδα η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα. Σε αυτή τη Σύνοδο αναμένεται να κηρύξουν επισήμως την έναρξη λειτουργίας της τράπεζας και τη δημιουργία ενός κοινού αποθεματικού ταμείου. Οι χώρες BRICS αναμένεται να καταθέσουν ως αρχικό κεφάλαιο 50 δισεκατομμύρια δολάρια, με κάθε χώρα να συνεισφέρει 10 δισ. δολάρια. Ο επόμενος στόχος τους θα είναι να αυξηθεί το κεφάλαιο αυτό στα 100 δισ. δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δίκη Predator: Στις 11 Δεκεμβρίου ορίστηκε η έφεση των Ντίλιαν, Χάμου, Μπίτζιου, Λαβράνου
- Το Artemis II πλησιάζει την πιο κρίσιμη ώρα – Μετεωρική επιστροφή με 40.000 χλμ/ώρα
- NN Hellas: Ισχυρές επιδόσεις το 2025 με επίκεντρο τον ψηφιακό της μετασχηματισμό προς όφελος των πελατών και των ανθρώπων της, αλλά και ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας
- Πασχαλινή έξοδος: Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό, Κηφισό, Λεωφόρο Αθηνών και Πειραιά
- Προπονητής στην Τσεχία φωτογράφιζε παίκτριες, καταδικάστηκε, όμως συνέχισε να δουλεύει!
- Μόρνος: Τριπλασιάστηκαν τα αποθέματα νερού – Βυθίστηκε ξανά το χωριό Κάλλιο
- Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με την Όλγα Κεφαλογιάννη-Στο επίκεντρο η τουριστική περίοδος
- Αντιπολιτευτικά πυρά για ακρίβεια και σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – «Είμαστε στον βυθό της αγοραστικής δύναμης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442